SAMSUN’da sahneye çıkan Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu, büyük beğeni topladı.
Sergiledikleri gösterilerle dünyanın dört bir yanında adını duyuran Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu, dün akşam Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde bulunan Yaşar Doğu Spor Salonu’nda sevenleri ile buluştu. 7 bin 500 kişilik spor salonu tamamen doldu. Anadolu Ateşi, performansı ile büyük alkış aldı. Samsun’a ikinci kez geldiklerini belirten grubun üyesi Eyüp Kubat Yançatoral, "İlk geldiğimizde de bu salon doluydu, şimdi de dolu. İnsanlar elleri acıyana kadar bizi alkışlıyorlar. 13 yıldan beri Türkiye'nin ve dünyanın her yerini dolaştık. Türkiye ve dünyada aynı ilgi ile karşılaşıyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluktur. Belki bunu dünyada başaran tek topluluğuzdur. Bu yüzden Türkiye'nin gururu olmaya devam edeceğiz" dedi.
Samsun’dan sonra Ordu, Trabzon ve Rize’de de gösteri yapacaklarını belirten Yançatoral, "Daha sonra Bahreyn turnemiz var. Nisan ayında ise Antalya'da sezonu açacağız ve 4 ay boyunca Antalya'da kendi tiyatromuzda gösterilerimize devam edeceğiz" diye konuştu.
İzleyicilerden Aydın Turan ise "Böylesine önemli bir grubun Samsun’da olması gurur verici. Umarım ilerleyen dönemlerde yeniden kendilerini izleme imkanı buluruz" dedi.