– SAMSUN’da 2008 yılında açılan Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, 5 yılda sergiledikleri eserlerle izleyici sayısını arttırdı. Kentte opera izleyicisi olarak çok iyi bir kitle olduğunu belirten Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Volkan Kıran, "2012- 2013 sezonunda 28 bin biletli seyirci sayısına ulaştık. Bu sezonki hedef ise bu rakamı 40 bine çıkarmak" dedi.
Samsun Devlet Opera Balesi Müdürü Volkan Kıran, Türkiye’deki en genç ve en yeni operalardan birisi olduklarını söyledi. Türkiye’deki mevcut 6 opera ve bale müdürlükleri içerisinde en son kurulanın Samsun olduğunu kaydeden Volkan Kıran şunları anlattı:
"Operamız kurulduğu günden itibaren sadece Samsun’da değil, bölgedeki boşluğu doldurmak için elinden gelen çabayı sarf ediyor. Sinop, Çorum, Ordu, Trabzon gibi çevre illerde sürekli turneler düzenliyoruz. Yoğun bir repertuarla birlikte Samsun’da sanat sevenlerle buluşmak üzere bu sezon perdelerimizi açtık. Sezona ünlü Broadway müzikali Batı Yakası Hikayesi’ni yaparak başladık. Ardından Bircan ve Sara Operası’nı Samsunlu sanatseverlerle buluşturduk."
Yeni yılda da çok keyifli bir sezonun izleyicileri beklediğini söyleyen Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Volkan Kıran, "Mozart’ın Sihirli Flüt Operası ve her şeyi ile Samsun Operası tarafından yazılmış, bizim sanatçılarımız tarafından sahnelenecek. Masal Şatosu isimli çocuk oyunu küçük sanatseverlerle buluşacak. Devamında dünya literatürüne girmiş 2 perdelik bale gösterisini sergileyeceğiz. Yoğun bir sanat sezonu olacak" diye konuştu. 
Samsun’da opera ve baleye her geçen gün ilginin arttığını dile getiren Volkan Kıran, sözlerini şöyle tamamladı:
"İçerisinde bulunduğumuz yılı 2011- 2012 sezonu ile karşılaştırdığımızda, biletli izleyici sayısında yaklaşık yüzde 40 artış oldu. 2011- 2012 sezonunda ücretli bilet satış sayımız 20 bin civarındaydı. 2012- 2013 sezonunda ise bu rakamı yaklaşık 28 bine ulaştırdık. 2013- 2014 sezonunda ise bu rakamın 40 bin olmasını bekliyoruz. Sanatseverlerin taleplerini karşılamakta zorluk çekiyoruz. Samsun’da oldukça iyi bir izleyici kitlesi var."