İspanya’da 15 yaşında Flamenko kulüplerinde şarkı söyleyerek başladığı müzik kariyerine bugüne kadar sayısız ödül sığdıran ve dünya çapında üne kavuşan şarkıcı Miguel Poveda İstanbullu müzikseverlerle buluştu.
 
İşsanat'ta konser veren "Flamenko'nun Yıldızı" lakaplı ünlü İspanyol şarkıcı Poveda, dokunaklı sesi ve tutkulu ritmi ile sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. 
 
Poveda, ilk kez Türkiye'de konser vermekten mutluluk duyduğunu, İstanbul'u görmeyi çok istediğini ve bunun gerçekleşmesinden memnun olduğunu dile getirdi.
 
Sahnede şarkı söylemenin yanı sıra Latin dansından örnekler sunan Poveda, dinleyicilere Türkçe olarak "İyi akşamlar", "Nasılsınız?" ve "Hoşgeldiniz" diye hitap ederek, sempati topladı.
 
Poveda, konser sonunda dinleyicilerden büyük alkış aldı.
 
Miguel Poveda
 
Barcelona’da doğup büyüyen Miguel Poveda 15 yaşında Flamenko kulüplerinde kız kardeşine eşlik ederek şarkı söylemeye başladı. Etkileyici sesi, güçlü yorumuyla 1993 yılında katıldığı festival "Nacional del Cante de las Minas" yarışmasında büyük ödül ve Minera ödülünün de içinde olduğu dört ödülle profesyonel müzik hayatına başarılı bir giriş yapan sanatçı, bu dönemde Bigas Lunas’ın "La Teta y la Luna" filminde de rol alarak oyunculuğa adım attı. Miguel Poveda ilk solo albümü "Viento del Este"nin ardından Madrid, Sevilla ve Paris’te katıldığı önemli festivallerde sergilediği etkileyici performanslar ile müziğini daha geniş kitlelerle paylaşma şansı yakaladı. Solo çalışmalarının yanı sıra bugüne kadar Enrique Morente, Carmen Linares, Paco de Lucia, Eva Yerbabuena, Tomatito gibi Flamenko devleriyle de çok sayıda müzikal işbirliği gerçekleştiren sanatçı, Lincoln Center, the Wiener Koncerthaus, Carnegie Hall gibi dünyanın saygın bir çok konser salonunda sergilediği performanslarla göz doldurdu.
 
Ünlü yönetmen Pedro Almodovar’ın Kırık Kucaklaşmalar (Broken Embraces) filminin müziğinde de sesiyle yer alan Poveda, kariyerinde altın ve platin plak ödülü kazanan 11 albüme de imza attı. İki kez "En İyi Flamenko Albüm" kategorisinde Latin Grammy'e aday gösterilen sanatçı, 2007 Ulusal Müzik Ödülü, Jerez Flamenko Ödülü, Katalonya 2011 Ulusal Kültür Ödülü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda ödüle layık görüldü.