AKDENİZ Reklamcılar Derneği (ARD) Başkanı Himmet Öcal, kendisine ait Orkun & Ozan Sanat Galerisi'nin 35'inci kuruluş kutlamasında, Antalya'da ilk kişisel resim sergisini açtı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Öcal, sergisine 'Sessiz Çığlıklarım' adını verdi. Öcal, eserlerinde duyarsız kesimlere karşı duyulmayan toplumsal çığlıkları tuvallerine yansıttı. Öcal, "Çığlıklar arasında benim de sessiz çığlıklarım var" dedi.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Antalyalı sanatçıları, sanatseverleri, şair ve yazarları, reklamcıları, işadamlarını biraya getiren Himmet Öcal, 35 yıllık meslek ve sanat yaşamını anlatırken heyecanlandı, duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarına hâkim olamayan Öcal, "Matbaacılık mesleğine serigrafi baskı işleriyle başladım. Eşim Neriman da yanımda gece- gündüz çalışarak bana çıraklık yaptı. 35 yıl süren yolculuğumuzda, çalışma arkadaşlarımızla birlikte işimizi geliştirdik, hep birlikte büyüdük, büyük bir aile olduk" diye konuştu.
ÖCAL İLE ANILAR TAZELENDİ
Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı ve seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı, Himmet Öcal'ın yüreğinin sanat aşkıyla dopdolu olduğunu anlattı. AKSAV eski başkanı ve araştırmacı yazar Giray Ercenk, ATSO eski başkanı Tunay Altınpınar, AYÇOV Başkanı Canan Tungar ve daha birçok davetli, Öcal ile ilgili unutamadıkları anılarını anlattı, Öcal'ın sanatından, mesleğindeki başarısından, toplumdaki özel yerinden övgüyle bahsetti. Konuşmaların ardından, Orkun & Ozan Medya Hizmetleri A.Ş'nin 35'inci yıl pastası, arp sanatçısı Darla Temnikova'nın çaldığı klasik müzik eşliğinde kesildi.
Sergi, 27 Şubat Perşembe akşamına kadar açık kalacak. Öcal, Almanya'da da 4 kez sergi açmıştı. (FOTOĞRAFLI)