Mustafa ERCAN-İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından düzenlenen 13'ncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan Norveçli gitarist Christina Sandsengen, performansı ile sanatseverleri büyüledi. Neşet Ertaş ve Barış Manço hayranı olan Sandsengen, Türk hayranlarını çok sevdiğini de söyleyerek, festivale de tam not verdi.
Norveçli klasik gitar virtüözü Christina Sandsengen konseri, Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampusu Prof. Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Devlet Konservatuarı Konser Salonu'nda gerçekleşti. Konseri Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Suha Aydın, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağçı ile çok sayıda sanatsever izledi. Konser öncesi salonda bulunanlar, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen faciada yaşamını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 
Daha sonra sahneye gelerek, ilk parçasını madencilere ithaf ederek konsere başlayan Sandsengen, repertuvarında Albeniz, Tarrega, Loura, Aguado ve Luntestad'tan eserlerle birlikte Carlo Domeniconi'nin Koyunbabası eserinde yer verirken, performansı Mersinli sanatseverlerde tam not aldı. Konser sonunda sanat severlerin uzun süre alkışladığı Sandsengen, yeniden salona dönerek sanatseverler için kısa yeniden gitarı ile solo eserler seslendirerek teşekkür etti.
Konser sonrası mikrofonlarına konuşan Sandsengen, Türkiye'yi ve Türkleri büyüleyici bulduğunu belirterek, “Türk hayranlarımı çok seviyorum. Onlar çok şaşırtıcılar çünkü bana çiçek ve hediye getiriyorlar. Gerçekten çok sevimli insanlar. Onları çok seviyorum" dedi.
'NEŞET ERTAŞ ve BARIŞ MANÇO HAYRANI'
Sandsengen, Neşet Ertaş ve Barış Manço'nun da kendisini etkilediğini ifade ederek, “Türk sanatçılardan Barış Manço'yu çok seviyorum. Ayrıca Neşet Ertaş'ı da çok seviyorum. Çünkü onlar Türk tarzına sahipler. Türk müziğindeki yetenekleri beğeniyorum. Barış Manço müziğinde bir parça metal yapıyor, ben de metal müziği seviyorum. Onu gerçekten çok beğeniyorum. Neşet Ertaş'ın müziğindeki hüznünü seviyorum. Parçaları çok duygulu ve benimde sevdiğim bu. Romantik müziğe bayılıyorum ve Neşet Ertaş'ın tarzı çok duygusal ve romantik. Bu yüzden beni yakalayan bir yanı var" ifadelerini kullandı.
Mersin'de düzenlenen festivalin içinde her renkten müziği barındırdığına dikkat çeken Sandsengen, sözlerini şöyle tamamladı: "Mersin Uluslararası Müzik festivali gerçekten harika. Bünyesinde bir çok türden müziği barındırıyor. Yalnızca klasik değil. Gerçekten iyi bir organizasyon. Festivalde yer aldığım için çok mutluyum. Ayrıca Mersin'de olmak bana mutluluk veriyor. Hava çok güzel ve insanlar harika."

ME,İM (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)

-----KUTU-----
Christina Sandsengen klasik gitar eğitimini Norveç Müzik Akademi'de ve İspanya'da 'Manuel Castillo' Yüksek Müzik Konservatuarında aldı. Christina Norveç'teki eğitimini tamamladıktan sonra Fransa'ya Gérard ağabeyton ile çalışmak üzere Fransa'ya gitti. Norveç Operasında, İngiltere, İsveç, Türkiye, Tayland, Malezya ve Singapur'da konserler verdi. Aniello Desiderio, Fabio Zanonand Eliot Fisk gibi ünlü gitarcılarla materclaslara katıldı. CNN Türk kanalında klasik gitar performansında bulundu. Oslo Gitar Okulunu klasik gitar yoğunluklu eğitim olmak üzere yürütmektedir.