Atilla MEMİŞ/ AKŞEHİR,(Konya),() - KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde dereye maya çaldıktan sonra konuşan Temsili Nasreddin Hoca Münib Engin Noyan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Temsili Nasreddin Hoca Noyan, "Şu andan itibaren sizlere kendimi Nasreddin olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na aday olarak gösteriyorum. Bu konuda son derece ciddiyim. Hoca Nasreddin Türkiye Cumhurbaşkanı olmaya layık en önemli zevattan biridir. Bütün Dünya onu tanır ve bizim de böyle birisine ihtiyacımız vardır. Allah'ım milletimizi yönetenlerden devletimize hizmet eden en büyüğünden en küçüğüne Nasreddin Hoca basireti ve hikmeti nasip etsin" dedi. 
Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri başladı. Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu ve Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Etkinlikler kapsamında ilk olarak Nasreddin Hoca şenliklere davet edildi. Davet üzerine Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nden çıkan temsili Nasreddin Hoca Engin Noyan, prokotol üyelerini ve halkı selamladı. Daha sonra oluşturulan kortej eşliğinde Nasreddin Hoca Türbesi önündeki meydana yüründü. Buradaki Akşehir Deresi üzerinde kurulan platform üzerine çıkan Nasreddin Hoca biriken suya maya çaldı. 
Akşehirlilere hitap eden Temsili Nasreddin Hoca Münib Engin Noyan, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hoca Nasreddin olarak Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Yaptığı açıklama alkışlarla karşılanan Temsili Nasreddin Hoca Noyan, “Rabbim sizleri bu büyük mirasın temsilcisi olarak iki cihanda abat eylesin. Sizlere son sözüm şu; şu andan itibaren sizlere kendimi Nasreddin olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na aday olarak gösteriyorum. Bu konuda son derece ciddiyim. Hoca Nasreddin Türkiye Cumhurbaşkanı olmaya layık en önemli zevattan biridir. Bütün Dünya onu tanır ve bizim de böyle birisine ihtiyacımız vardır. Allah’ım milletimizi yönetenlerden devletimize hizmet eden en büyüğünden en küçüğüne Nasreddin Hoca basireti ve hikmeti nasip etsin" dedi.

FOTOĞRAFLI