Cevat DANIŞ/MUŞ, () - MUŞ'a 22 kilometre uzaklıktaki Korkut'un ilçe oluşunun 24'üncü yıl dönümü nedeniyle ilk kez lale festivali düzenlendi. Muş Ovası'nda nisan ayının son haftasında açan kırmızı laleler solduktan sonra düzenlenen festivale halk büyük ilgi gösterdi.
Muş’un 3 bin 600 nüfusu ile en küçük ilçesi olan Korkut'ta Kaymakam Bekir Abacı’nın çabalarıyla gerçekleştirilen festivale Vali Vekili Haluk Çakmak, Belediye Başkanı AK Parti'li Feyat Asya, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu yıl nisan ayının 20'sinden sonra Muş Ovası'nda açan kırmızı laleler solduktan sonra düzenlenen festivalde folklor ekipleri ile mahalli sanatçılar halkı coşturdu. Öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yapılan at yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Korkut Kaymakamı Bekir Abacı şunları söyledi:
"Korkut'un ilçe oluşunun 24'üncü yılında hem bugünü anmak hem de Muş lalesini ülkemize, dünyaya tanıtmak için festival düzenledik. Bu festivali daha da geliştirerek her yıl düzenlemek istiyoruz. Muş Ovası yoğun kar yağışından sonra, bereketin ve yeniden doğuşun timsali olarak nisan yağmurlarıyla gelin gibi süslenir. Bu süslerin en kıymetlisi de Muş lalesidir. Güzelliğin, zarafetin ve tutkulu bir aşkın sembolüdür lale. Ressamın tuvalinde çizdiği gibi, ova kırmızıya boyanır, dağlar yeşil ve beyaza ve yüreklerde açılmış laleler, güller uzar gider Muş Ovasının türküsünü söyler diller." 

CD(KS/BT) (FOTOĞRAFLI)