Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA Belediyesi tarafından restore edilerek, 4 yıl önce kültür turizmi kapsamında hizmete açılan 500 yıllık tarihi Sekibaşı Hamamı, kentte ilgili tüm yayınların bulunduğu bellek ve sanat galerisi işlevi görüyor.
Hamamönü mevkiindeki 15’inci yüzyıla ait olduğu bilinen Sekibaşı Hamamı, Muğla hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen öğrencilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 2006 yılında Muğla Belediyesi'ne tahsis edilen tarihi Sekibaşı Hamamı’nda, Muğla ile ilgili eserlerin kataloğu bulunuyor. Osmanlı arşivindeki Muğla kayıtları da günümüz Türkçesine çevrilerek tarihi hamamda araştırmacıların hizmetine sunuluyor.
HAMAM TURİZM POTANSİYELİNİ ARTTIRDI
Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, kültür envanterlerini toplayan araştırmacıların hamamdaki çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Hamam içerisinde sergilerin açılarak müzik dinletilerinin yapıldığını belirten Başkan Gürün, Sekibaşı Hamamı sayesinde bölgedeki turizm potansiyelinin arttığını dile getirdi.
Muğla'nın değerlerini yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacında olduklarını belirten Başkan Gürün, “İlimizin sahip olduğu kentsel ve doğal SİT alanlarındaki tarihi binaların restorasyonları tamamlanarak turizme kazandırılıyor. Tarihi Sekibaşı Hamamı da turistik bir öneme sahip. Muğla'nın belleğini burada muhafaza ediyoruz” dedi.

CA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)