Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, () - TÜRK mirasinde 'Koca Sinan' olarak anılan Mimar Sinan’ın Kayseri’nin Ağırnas Mahallesi’ndeki evi yoğun ilgi görüyor. Mimar Sinan'ın 7'nci edinci göbek torunu olan Muhittin Taşoğlu, bu ilgiye sevindiklerini söyledi.
Döneminde yaptığı 81 camii, 51 mescit, 55 medrese, 26 darülkurra, 17 imarethane, 3 darüşşifa olmak üzere yüzlerce esere imza atan Osmanlı Devleti’nin baş mimarı Kayserili Mimar Sinan’ın evi son dönemde ilgi görüyor. Kayseri’nin tarihi yerlerinden merkez Melikgazi İlçesi Ağırnas Mahallesi’nde yer alan şirin ev, gezginci ve seyahat acentelerinin vaz geçilmez ziyaret mekanları arasında yer alıyor. Mimar Sinan'ın doğduğu evin tanıtımını beldenin tek zabıtası Mustafa Özçelik gönüllü olarak yapıyor. Özçelik, şöyle dedi:
''Burası Mimar Sinan’ın doğduğu, babasının, annesinin doğduğu ev. Dünyaya nam salmış Osmanlı İmparatorluğu'na Osmanlı Mimarisi diye bir mimari geliştiren bir zatın doğduğu ev. İnsanlar ölümünden 500 yıl sonra bile Türk mimarisinin babası sayılan büyük deha nerede doğmuş diye merak edip geliyor. Mimar Sinan gibi tüm malını mülkünü vakfedecek kadar imanlı bir insanın doğduğu yeri gelen misafirlere anlatmak tabi ki insana büyük bir mutluluk veriyor."
Ziyaretçiler doğduğu odadan, dolandığı avluya kadar Mimar Sinan’ın mimari estetiğine şekil veren yapıyı adım adım geziyor. 3 katlı evin her yerinden Mimar Sinanlı hikayeler dinleyip, tarihe yolculuk ediyor. Büyük Usta’nın 7'nci göbek torunu Muhittin Taşoğlu’nu da  dedesinin evine gösterilen ilgi sevindiriyor. Taşoğlu, "Mimar Sinan’ın 7'nci  kuşak torunlarındanım. Mimar Sinan bu köyde ve bu evde doğdu. Bizden başka akrabası yok.  Taşı adeta konuşturan ünlü deha ile akraba olarak, Taştekinler, Ağırnaslıgiller, Öztaşlar var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI