ERZURUM Devlet Tiyatrosu'nun (EDT) sezonu açtığı ve beğeniyle izlenen oyunu 'Meraki', Erzincan'dan sonra Ağrı ve Van'da tiyatroseverlerle buluşacak.
Moliere'in 'Hastalık Hastası' adlı oyunundan Ahmet Vefik Paşa'nın uyarladığı 'Meraki' oyununda hastalık hastası bir babanın düştüğü gülünç durum ile hastaları bir gelir kaynağı olarak gören hekimlere göndermelerde bulunuluyor. Ömer Naci Topçu'nun yönettiği, EDT sanatçılarından Levent Aras, Nazlı Polattaş, Merve Gül, Abdullah Arif Atalay, Melike Durak, Taner Köse, Cihat Faruk Sevindik, Kübra Tığtepe, Emre Yılmaz, Sinan Kaya, Samet Talayman rol aldığı oyun Erzurum'dan sonra Erzincan'da sahnelendi. EDT otobüsü ile turneye çıkan sanatçılar, Ağrı ve Van'da da 'Meraki'yi oynayacak.
Geçen 3 Ekim'de tiyatro sezonunu 'Meraki' ile açtıklarını ve bugüne kadar 4 bin 64 kişinin oyunu izlediğini belirten EDT Müdürü Levent Aras, ilk turneyi Erzincan'a yaptıklarını söyledi. Aras, "Genel Müdürlüğümüzün planlamaları doğrultusunda 'Meraki'yi çevre illerde yaşayan tiyatroseverlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu akşam Ağrı Kültür Merkezine, 28- 30 Kasım akşamı da Van Devlet Tiyatrosu sahnesine tiyatroseverleri bekliyoruz" diye konuştu.