KAHRAMANMARAŞ E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlüler, 'Alo Fetva Hattı' isimli tiyatro oyununu sahneledi.
Emekli öğretmen Salman Kapanoğlu'nun yazıp yönettiği tiyatro oyunu, Suzan ve Abulhakim Halk Eğitim Merkezi'nin katkısıyla sunuldu. 2 ay süren tiyatro eğitiminin ardından sahneye çıkan tutuklu ve hükümlüler sergiledikleri oyunla profesyonelleri aratmazken, seyircilerden tam not aldı. Cezaevinin tiyatro salonundaki sahnede rol alan mahkumlar, yaşamdaki birçok konuyu skeçlerle anlattı.
Cezaevi öğretmeni Ejder Topal, oyunu izleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kurum olarak eğitim ve iyileştirme çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. İlk kez bir tiyatro etkinliği düzenlendiklerini belirten Topal şunları kaydetti: "Hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılması ve sosyalleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çok güzel bir oyun ortaya çıktı. Bu tür faaliyetler mahkumların kendilerine olan güvenlerini artırıyor. Tahliyelerinin ardından yeniden yaşama adapte olacaklarına inanıyoruz."
Tiyatroyu, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Kapusuz, Cezaevi Müdürü İsmail Dal, Suzan ve Abulhakim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Zincirkıran, infaz koruma memurları ve mahkumlar izledi.