Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAKLI maden işçisi 28 yaşındaki Kahraman Bekcili, maden konulu fotoğraflarıyla katıldığı iki yarışmada birincilik ve mansiyon ödülü kazandı. Bekcili, daha önce de 3 mansiyon aldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 2009'da iş başı yapan maden işçisi Kahraman Bekcili, 13 yaşında başladığı fotoğrafçılığı, fotoğraf kurslarına katılarak geliştirdi. Bekcili, hem madenciliğe başlamadan hem de ocakta çalışırken maden konulu onlarca fotoğraf çekti. Özellikle ocakta çalışırken çektiği madenci fotoğrafları beğeni toplayan ve daha önce 3 mansiyon alan Bekcili, katıldığı iki yarışmada da ödül almayı başardı.
Bekcili'nin maden işçilerinin ocaktan çıkışları sırasında çektiği fotoğrafı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nce bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda serbest kategoride birinci oldu. Adana Rotary Kulübü'nün düzenlediği 11'inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda ise Bekcili'nin maden konulu 5 fotoğrafı mansiyon aldı.
13 yaşından bu yana fotoğraf çektiğini belirten Kahraman Bekcili, daha önce katıldığı 3 yarışmada da mansiyon aldığını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Maden ocağında işe girmeden önce de madencilerin fotoğraflarını çekiyordum. Ancak madenci olduktan sonra madencileri fotoğraflamak benim için daha kolay oldu. Ocağa girişlerinde, çıkışlarında, soyunma odalarında çektiğim fotoğraflar gerçekten beğeniliyor. Katıldığım yarışmalarda ödül almak beni gururlandırıyor. Bu yıl ilk birinciliğimi de aldım. Amacım, bu fotoğraflarla madenci arkadaşlarımın sorunlarını dile getirmek, madenciliğin zorluklarını geniş kitlelere anlatmak."

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)