Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) ünlü yönetmen Haldun Dormen'in yönetmenliğinde sahneye koyduğu 'Lüküs Hayat' opereti, 50 kişilik kadrosu ile kapalı gişe olarak sezonu kapattı.

MDOB, Türk Tiyatrosu'nun efsane eseri 'Lüküs Hayat' operetini, Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneledi. Cemal Reşit Rey'in bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey'in yazdığı 2 perdelik 'Lüküs Hayat' eserini şef Aytug Ülgen yönetirken, eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer'e, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, koreografisi Serbülent Biçer üstlendi. Eserde başlıca rolleri; Korhan Dinçer, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Tolga Erden, Seda Yörenç Sönmez, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Ayşin Alev Lal, Erdem Özdemir ve Levent Yetkin paylaştı.

28 yıldır sahnelendiği her dönemde büyük ilgi görerek sanatseverlerle buluşan eserin biletleri günler öncesinden tükendi. Yaklaşık, 2,5 saat süren temsilin tamamlanması ile oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, sezon boyunca her temsili kapalı gişe oynayan Lüküs Hayatı’ın 2014-2015’te de Mersinli sanat severlerle buluşturulacağını belirterek, "Gösterilen ilgiden dolayı sanat severlere çok teşekkür ederiz. Sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen Lüküs Hayat, bu sezonun son temsili ile sanat severlerini karşısına çıktı. Büyük ilgi gören eseri önümüzdeki sezonda Mersinli sanat severlerin beğenisine sunmaya devam edeceğiz" dedi.

ME(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)

------------- KUTU -------------

İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından sipariş edilen ve ilk defa cumhuriyetin 10’ncu yıl kutlamaları nedeni ile 1933 yılında sahnelenen eser 1946 yılına kadar yoğun bir ilgi ile büyük seyirci kitleleriyle buluşmuş, daha sonra 1958-1962 yıllarında tekrar sahnelendi. 1985 yılından bu yana kesintisiz sahnelenmeye devam eden Lüküs Hayat, dönemi itibariye değişen toplumun batılılaşma ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyor. Oyunda, küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ve Fıstık girdikleri zengin bir konakta kıyafet balosunun içine düşmüş ve balonun en gözde iki ismi olmuştur. Aslında ikilinin içine düştüğü ortam batılılaşma özentisi halktan insanların içine düştükleri durum ile aynıdır.