KAYSERİ, ()- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9'unsu düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali başladı. Festivalin açılış törenine Kurtlar Vadisi dizisindeki 'Nazife Anne' rolü ile tanınan tiyatro ve sinema sanatçısı Serpil Tamur da katıldı.
Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivalinin açılış töreni Cumhuriyet Meydanı'nda başladı ve Büyükşehir Belediyesi'nde devam etti. Festivale katılan okulların öğrencileri kostümleriyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından kortej oluşturularak Büyükşehir Belediyesi'ne yüründü.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan açılış programında festivale katılan öğrencileri temsilen bir konuşma yapan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Öğrencisi Hatice Gökekin Yeşilkaya, düzenlenen festivalle Anadolu'nun seçkin şehri Kayseri'de bir meşale yakıldığını ve 9 yıldan bu yana yanmaya devam ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da konuşmasında gençleri kültür-sanat platformunda buluşturmayı arzuladıklarını ve 9 yıl önce bu amaçla bir kıvılcım yaktıklarını belirterek, "Gördük ki bu kıvılcım bir sanat meşalesine döndü" dedi.
Bugüne kadar festivalde sahnelenen oyunların 150 bin kişi tarafından izlendiğini ve bu oyunlarda 4 bin öğrencisinin görev aldığını ifade eden Durukan, "Belki bu oyunlarda rol alan tüm öğrenciler sanatçı olmayacak; ama yaşıtlarından daha sosyal bireyler olacak" diye konuştu. Festivalin açılışına katılan Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Serpil Tamur da öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Hayatından ve tecrübelerinden örnekler sunan Tamur, tiyatronun büyük fedakarlık istediğini belirtti ve gerçekten sevenlerin tiyatroya yönelmesini istedi. Yapılan işin her ne iş olursa olsun sevilmesi gerektiğini dile getiren Tamur, "Yaptığınız işi çok sevin ve iyi yapmak için imkanlarınızı seferber edin. Bol  okuyarak kendinizi geliştirin. Hangi mesleği seçerseniz seçin içinde sevgi varsa mutlaka başarılı olursunuz" dedi.
Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivalinde ilk oyun yarın saat 14.00'te Macaristan'dan gelen okul tarafından sahnelenecek. 19 Mayıs dışında Saat 14.00 ve 20.00'de olmak üzere her gün iki oyunun sahneleneceği festival 26 Mayıs'ta sona erecek.

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)