Cihan KAYA/KÖYCEĞİZ (Muğla), () - MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde düzenlenen 3'üncü Motosiklet Festivali sona erdi. Festivale katılan bin 347 motorcu, ilçeyi gezerek turizme katkı sağladı.
Ege Yolcu Dergisi ve Köyceğiz Belediyesi'nin bu yıl ortaklaşa düzenlediği 3'üncü Motosiklet Festivali, Köyceğiz'de hareketliliğe neden oldu. Festivalin ilk günü sahneye çıkan Uğur Kurşun'un eğittiği 'Pepper' adlı köpek, izleyicileri hayran bıraktı. Viyana 2014 UFO Majoor Cup yarışmasında Freestyle Dog Frisbee dalında 1'inci olan Pepper ve sahibi Uğur Kurşun'u, izleyiciler uzun süre ayakta alkışladı. Festivalin ikinci günü Köyceğizli rock müziği yorumcusu Egecan Türkoğlu kendi bestelerinin yanı sıra Anadolu ezgilerinden örnekler sundu.
Köyceğiz Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Ceylan, Grup Gündoğarken konseri öncesinde Türkiye'den gelen motosiklet kulüp temsilcilerine plaketlerini verdi. Ceylan, festivale ülkenin birçok yerinden binin üzerinde motorcu geldiğini söyledi. Ceylan, "Festival sürecine dahil olmasıyla birlikte motosikletçilerin kortejiyle Köyceğiz'de zafer bayramı töreni ilk kez böylesine coşkulu kutlandı. Motorcular ilçemizi ve çevresini gezerek yöremiz hakkında bilgi sahibi oldu. Belediye olarak kendilerine tahsis ettiğimiz kamp alanında hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirmeye çalıştık. Esnaflarımız ve işletmecilerimiz bizlere, bu festivalden son derece memnun olduklarını ifade etti. Bu bağlamda motosiklet festivalinin Köyceğiz'e ekonomik anlamda da büyük katkısı oldu" dedi.
GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ
Ege Yolcu Grup Başkanı Nadir Şahin, kayıt kabul standındaki listeye göre motosiklet festivaline katılım sayısının 1347 olarak belirlendiğini ifade etti. Her motorcunun Köyceğiz ve komşu ilçelerin gönüllü turizm elçisi olduğunu vurgulayan Şahin, "Onlar sayesinde Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve çevreleri daha iyi tanınacak. Köyceğiz'de bir hafta öncesinden rezervasyon ile otel ve pansiyonlar dolduğu için bazı motorcuları Dalyan, Ortaca ve Dalaman'a yönlendirdik. Köyceğiz halkı da esnafı da bu etkinlikten memnun kaldı. Bu etkinlikte bize katkılarını esirgemeyen Belediye Başkanı Kamil Ceylan'a ve belediye personeline, ayrıca uzak diyarlardan buralara gelen tüm motorcu dostlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu .
Festival etkinlikleri kapsamında doğuştan engelli ve Dondurmam Gaymak filminde oynayan Metin Yıldız kendi bisikletiyle bir gösteri yaparak seyirciden büyük alkış aldı.

FOTOĞRAFLI