KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi 2013- 2014 tiyatro sezonunu 20 Kasım Çarşamba günü açıyor. Açılış günü TRT'nin sevilen dizilerinden 'Seksenler'in iki oyuncusu ile söyleşi yapılacak, akşam ise 'Yeşil Papağan Limited' adlı oyun sahnelenecek. Büyükşehir Belediyesi 2013- 2014 tiyatro sezonunda haftada iki ayrı oyunu ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşturacak.
Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sezonunu 20 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'de yapılacak olan tiyatro söyleşisi ile açacak. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak olan söyleşiye, TRT'nin sevilen dizilerinden 'Seksenler'de Trakyalı Pastaneci rolüyle dikkat çeken Berat Yenilmez ile yine aynı dizinin esnafından Faruk Sofuoğlu katılacak. Başarılı oyuncular Kayseri'de sanatseverlerle biraraya gelerek sorularını cevaplayacak. Bu yıl tiyatro sezonunun ilk oyunu ise Yeşil Papağan Limited adlı oyun olacak. 20 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'da Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek olan oyunu Mehmet Baydur yazdı ve Murat Özdeniz yönetti. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın sahneye koyacağı oyun ücretsiz izlenebilecek.
HER CUMA BÜYÜK, HER PAZAR ÇOCUK OYUNU
Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta iki oyun sahnelenecek. Her cuma akşamı saat 19.00'da büyükler için, her Pazar günü saat 13.00'te ise çocuklar için bir oyun olacak. Büyükler için sahneye konulacak ilk oyun olan Yeşil Papağan Limited, açılış akşamının yanı sıra 29 Kasım Cuma gününden itibaren her hafta sahneye konulacak. 1 Aralık Pazar gününden itibaren ise her Pazar günü, Can Doğan'ın yazdığı ve Murat Özdeniz'in yönettiği 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' adlı çocuk oyunu sahnelenecek.

OE(OE/COŞ)