TÜRK tiyatro ve sinemasının geçen 27 Eylül'de hayatını kaybeden usta isimlerinden Tuncel Kurtiz’in adı, Karşıyaka’daki parkta yaşayacak. Yalı Mahallesi’ndeki Tuncel Kurtiz Parkı törenle açıldı.
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi 1814 Sokak’ta yaptırılan Tuncel Kurtiz Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine sanatçının kızı Aslı Eğilik, damadı Talat Eğilik, torunu Tuncel Eğilik, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya Nutku ve Özdemir Nutku, meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Tuncel Kurtiz’in oyuncu kimliğinin yanı sıra, hayata karşı duruşuyla da özel bir insan olduğunu vurgulayan Başkan Durak, “Hayatı sorgulamaktan, haksızlıklar karşısında sesini yükseltmekten çekinmezdi. Tıpkı, Karşıyaka gibi. Bu yüzden, Tuncel Kurtiz’in adını yaşatmak da Karşıyaka’ya yakışırdı. 'Diren Gezi Parkı diren; Çok güzelsiniz çocuklar' diye seslenen Kurtiz’e, bugün, buradan, bizler de bir mesaj gönderelim: Direniyoruz usta. Doğamız için, geleceğimiz için, ülkemiz için, kanımızın son damlasına kadar da direnmeye devam edeceğiz” dedi.
Milletvekili Mustafa Moroğlu da Kurtiz’in iyi bir sanatçı olmasının yanı sıra, gerçek bir devrimci olduğuna vurgu yaptı.
Sanatçının kızı Aslı Eğilik ise parkın yapımına emeği geçenlere teşekkür ederek, “Babam zeytin ağaçlarını çok severdi. Bu parka da zeytin ağacı dikilmesi çok anlamlı olmuş. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törende, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar ile Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Han Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Rüchan Gürel, daha önce Kurtiz’in okuduğu şiirleri seslendirdi. Konuşmalardan sonra heykeltıraş Levent Ayata tarafından yapılan Tuncel Kurtiz’in büstü ve isim tabelası törenle açıldı.