KAYSERİ Valiliği, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de izleyeceği, İncesu İlçesi'ndeki Mustafa Paşa Kervansarayı’nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın ünlü piyanist İdil Biret ve keman virtüözü Cihat Aşkın’a eşlik edeceği özel konserle ilgili tüm hazırlıkları tamamladı.
Valiliğin kentin kültür mekânlarını ön plana çıkarmak ve kültür turizmini geliştirmek amacıyla Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nda konser teklifini memnuniyetle ve heyecanla karşıladıklarını ifade eden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Sengoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen 350 yıllık tarihi mekânda repertuarlarına ilave olarak başta Gesi Bağları olmak üzere Kayseri yöresine ait pek çok eseri de seslendireceklerini ifade etti. Gökmen, ''Anadolu Turnesi kapsamındaki diğer Anadolu kentlerinden farklı olarak tarihi kervansarayda gerçekleştirilecek olması nedeniyle bu açıdan da özel bir anlam taşıyor. 6 bin yıllık geçmişi ile Asur, Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan ve o dönemlere ait pek çok kültür mirasına sahip olan Kayseri’de gerçekleştirilecek tarihi mekândaki konseri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de izleyecek olması, kentin kültür mekânlarını ön plana çıkarmak ve kültür turizmini geliştirmek açısından da büyük önem taşıyor'' dedi.
Kuruluş temeli 1826 yılında Osmanlı Padişahı II. Mahmut Devri’nde kurulan Mızıka-ı Humayun’a uzanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bugünkü adını aldığı 1957 yılından sonra ilk kez bir kervansarayda konser vererek bir anlamda geçmişine uzanırken bir anlamda da tarihi mekânların senfoni ile ne kadar güzel bütünleşebildiğinin örneğini vermiş olacak. Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’ndaki konser hazırlıklarını bizzat takip eden Vali Orhan Düzgün, 25 Ekim Cuma akşamı Kayseri’de kültür, sanat ve tarihsel açıdan unutulmaz bir akşam yaşanacağına dikkati çekti.
Tarihi İpek Yolu’nda bulunan, Osmanlı Padişahı 4'üncüMehmet’in emriyle dönemin Sadrazamı Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından 1660 yılında inşa edilen tarihi kervansarayın Kayseri’nin zengin kültür mirası içerisinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Vali Düzgün, “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve eşleri Sayın Hayrünnisa Gül’ün de izleyeceği ve 500 davetlinin katılacağı konserin, bu tarihi mekânda çok daha anlamlı olacağına inanıyorum. Kültür, sanat ve tarihin muhteşem birleşmesine tanıklık edeceğiz” diye konuştu.
 
OE(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)