Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TÜRKİYE Halk Oyunları Federasyonu tarafından, Tokat'ta düzenlenen kulüplerarası yarışmaya, yöreye özgü olan ve kadına verilen değeri gösteren 'omuz halayı' damgasını vurdu.
Hüseyin Akbaş Spor salonunda düzenleyen yarışmaya minikler, yıldızlar ve büyükler kategorisinde toplam 8 takım katıldı. Yöresel oyunlar sergilenen yarışmada  kulüpler arasında en çok alkışı yıldızlar kategorisinde Turhal Yeni Belediye Spor Kulübü aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla, kentte önemli bir mirasa sahip olan ve kadına verilen değeri gösteren, 'omuz halayı' oynayan ekip izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunda 5 kadın, yere eğilen 5 erkeğin omzuna çıkarak oyuna katıldı."TÜRKİYE'DE SADECE TOKAT'TA VAR"
Turhal Yeni Belediye Spor Kulübü halk oyunları öğreticisi Negahan Akar, omuz halayının Tokat yöresinde kadına verilen değeri anlattığını söyledi. Erkeklerin omuzda kadını taşıması, 'kadınlarımızı baş tacı' yapıyoruz anlamına geldiğini belirten Akar, "Bu oyunumuz geçmişten bugüne kadar getirildi. Tokat yöresinde kadınlara çok fazla değer veriliyor. Bunları oyunlarımızda sergiliyoruz. Türkiye'nin bir çok yerinde gösteriye çıktık. En çok dikkat çeken oyunumuz omuz halayı oldu" dedi.

MT(EA/ESM) (FOTOĞRAFLI)