Mustafa ERCAN/MERSİN, () - SANAT Etkinlikleri Derneği'nin ev sahipliğinde 'Mersin Ses Veriyor' sloganı ile 13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi olarak tanınan Buika'nın zatürre olması nedeniyle konseri 10 Haziran'a ertelendi.
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan ile ÇYDD, CKD, ADD, İFAD, GİŞKAD, İÇK, Lions ve Akdeniz Opera ve Bale Kulübü başkanlarının da bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi 30 Mayıs'ta başlayacak 13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne destek vermek için festival ofisinde bir araya geldi.
BUIKA ZATÜRREE OLDU
Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, toplantının STK temsilcileri tarafından talep edildiğini belirtertti. Bazı tersliklerin üst üste geldiğini de kaydeden Yağcı, "Soma faciası nedeniyle herkesin yüreğine çok ağır, geçmez bir acı düştü. Şehitlerimizi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bu olay dolayısıyla 15 gün erteleme yapmıştı. Festival kapsamında 31 Mayıs'ta Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde konser verecek olan İspanyol sanatçı Buika'nın zatürre olması nedeni ile etkinlik 10 Haziran'a alındı. Buika'nın antibiyotik tedavisinin sona ermesine rağmen doktoru uçmaya izin vermediği için sanatçı, 10 Haziran 2014 tarihinde Mersin'e gelerek, Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde konserini verecek. Konseri iptali söz konusu değil" dedi.
Festival Sanat Danışmanı Remzi Buharalı, festivalin Mersin'in uluslararası alanda tanınırlığının yüz akı olduğunu söyledi.
ME(BK/SSA) (FOTOĞRAFLI)