Mükremin ÖKSÜZGİL/ KAYSERİ () ORDU’da görevli 12 imamdan oluşan tiyatro ekibinin hazırladığı ‘Naaş-ı Muhteremler’, Kayseri’de sahnelendi. İmamlar, emekli büyükelçi ve birlikte yaşadığı kardeşinin evinde yaşanan mafya ve uyuşturucu ilişkilerini anlatıyor.
Eski İl Özel İdare Tiyatro Salonu’nda oynanan ‘Naaş-ı Muhteremler’ oyununu Vali Orhan Düzgün, eşi Gül Düzgün, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, eşi Müesser Aydın, Müftü Ali Maraşlıgil ve davetliler izledi. Ordu Sanat Evi (ORSEV) öncülüğünde 9’u imam olmak üzere 12 din görevlisinden oluşan ve 7 ay önce kurulan ‘Ordu Müftülüğü Din Görevlileri Tiyatro Ekibi’, Tayfun Türkili’nin yazdığı, Yasin Akyüz’ün yönettiği ‘Naaş-ı Muhteremler’ oyununu sahneledi.
İmamlardan oluşan tiyatro ekibi kurduklarını söyleyen Ordu Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk, tiyatronun amacının imamların halkın her seviyesinde arasına girmek olduğunu söyledi. Öztürk, imamın caminin içine kilitli kalmaması gerektiğini belirterek, “Tiyatromuzun amacı, halkın her seviyesinde arasına girmek. Yani sadece camiye gelen cemaatle değil, her seviyeden, her kültürde ve tarzda insanlarla beraber olabilmek için arkadaşlarımız böyle bir çalışma içine girdiler. Oyun, dünyanın şu anda içinde bulunduğu tehlikeli hayattan, gençliğimizin içine düştüğü çirkin hayatı anlatıyor. İmam, caminin içine kilitlenip kalmamalı, halkın arasına girmeli, yaşamlarının da içinde yer almalı” dedi.
Oyunda emekli büyükelçiyi canlandıran Ordu Merkez Durugöl Camii İmam-Hatip’i Adem Günaydın ise, tiyatroya 14 yıl önce başladığını anlatarak, “Daha önce öğrencilik yıllarımızda da deneyimlerimiz vardı. 2000-2006 yılları arasında Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Para’, sonra ‘Bir Hilal Uğruna’ ve Çanakkale Savaşı’nı anlatan ‘Koca Seyit’ oyunlarını oynadık. Şimdi de 7 ay önce İl Müftüsü Mustafa Kolukısa’nın önderliğinde yeniden bir tiyatro ekibi kuruldu. Din görevlisi hayatın her alanında olmalı. Sadece camide, Kuran kurslarında olmamalı” diye konuştu. 13 perdelik oyunu tek perde halinde 1 saatte oynayan imamlar, emekli bir büyükelçi ve birlikte yaşadığı kardeşinin evinde yaşanan, mafya ve uyuşturucu ilişkilerini anlattı.

MÖ(OE/AK) (FOTOLU)