İSTANBUL Beyoğlu'ndaki 'Yeşilçam Sineması'nın işletmecisi 36 yaşındaki Güven Çelik, Ardahan'ın Gürçayır köyünde 2'ncisini düzenlediği 'Açık Hava Sinema Festivali' ile köylüleri sinemayla tanıştırıyor.
Merkeze bağlı Gürçayır köyünde doğan evli ve bir çocuk babası Güven Çelik, çocuk hayali olan 'yazlik sinema'yı geçen yıl köyüne getirmişti. Beyoğlu'nda Yeşilçam Sinemasını işleten Güven Çelik, 31 Temmuz'da başlamasınını planladığı sinema festivalini, yağışlar nedeniyle 8 Ağustos'a erteledi. Uzatılan tahtalar ya da duvar üzerine oturan köylüler, meydana kurulan projeksiyonla dev perdeye aktarılan 'Bu son olsun' filmini izledi. Festival nedeniyle köylüler sırasıyla geceleri 'Sağ salim', 'Lal gece', 'Moskova'nın Şifresi' gibi yerli fimleri izleyecek.
Saat 21.00'de başlayan film gösterimine genci yaşlısı herkesin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Güven Çelik "Ardahan'da henüz sinema yok. Ben de imkanlarım dahilinde hemşerilerimi sinemayla tanıştırıyorum. Özellikle çocuklar sinemayı çok seviyor. Köylüler film izlerken çay ve bisküvi servisi yapıyoruz. Sinema etkinliğimiz bir hafta boyunca devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI