ANKARA'da, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları (AFSAD) işbirliğinde, 'Güneydoğu Anadolu'da İnançlar ve İnanışlar' adlı fotoğraf sergisi açıldı. 15 fotoğraf sanatçısının 762 fotoğrafı, 9 Şubat 2014 tarihine kadar sergilenecek.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve AFSAD işbirliğinde 2000'li yıllarda tasarlanan proje kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki farklı inançların, bölgeye kültürel, sosyo- ekonomik yansımasını, unutulmaya yüz tutmuş değerlerini, gelenek ve göreneklerini fotoğraflarına yansıtan 15 fotoğraf sanatçısının 762 fotoğrafı, CerModern sergi salonunda sergilenmeye başlandı. Projenin fikir sahibi Serpil Yıldız tarafından yürütülen ve 13 yılda gerçekleştirilen 'Güneydoğu Anadolu İnançlar İnanışlar Projesi' kapsamında 10 binden fazla ve tamamı tripotla doğal ortamda fotoğraf çekimi yapıldığı belirtildi.
Sergisinin açılışına katılan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen yaptığı konuşmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan inanç zenginliği ve hoşgörünün başkente taşınarak Ankara'ya çok güzel bir sergi armağan edildiğini söyledi.
Projenin fikir sahibi Serpil Yıldız ise "Güneydoğu Anadolu'da İnançlar, İnanışlar Projesi geçmişi ve bugünü geleceğe fotoğraflarla taşımak, varsa değişimin öyküsünü anlatmak istedik. Bölgede var olan farklı inançların kültürel, sosyo-ekonomik etkilerini, kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini, gelenek ve göreneklerini irdeleyen bir çalışma yapıldı" dedi.
Sergide Serpil Yıldız, Orhan Köse, Mustafa Ertekin, A. Kadir Ekinci, Asuman Ergüney, Aynur Ülker, Dilek Bal, Doğanay Sevindik, Erol Büyükyazıcı, Gülser Günaydın, İbrahim Göğer, Mehtap Yıldız, Mustafa Nureddin Özdener, Özcan Yurdalan ve Selim Aytaç'ın fotoğrafları sergileniyor.