Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Dünya Dans Günü nedeniyle bir araya gelen 200 dansçı, yöresel oyun havalarının da yer aldığı müzikler eşliğinde dans etti.
Fethiye Arjantin Tango dans grubu tarafından düzenlenen etkinlik, Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. 'Fethiye'yi dansa kaldırıyoruz' sloganıyla bir araya gelen 200 dansçı, Latin Amerika ve Rus dans müzikleri eşliğinde dans etti. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında meydandaki dansçılara yöresel oyun havaları çalındı. 'Ankara'nın Bağları' ve 'Hap Koydum' şarkıları eşliğinde dans eden dansçılara, gösteriyi izleyenler de eşlik etti. Etkinliği izleyen turistler ise fotoğraf makinelerine sarıldı. Çocuğundan yaşlısına yüzlerce kişinin bir arada dans ettiği etkinlik alkışlar arasında son buldu.
'İZLEYENLER DE BİZİMLE DANS ETSİN İSTEDİK'
Fethiye Arjantin Tango Grubu kurucusu Can Çinte, etkinliğin Fethiye'de ilk kez yapıldığını söyledi. Herkese kendi istediği gibi dans etme imkanı sağladıklarını anlatan Çinte, "Etkinlikte profesyonel dans toplulukları gösteri yaptı. İzleyenler de bize eşlik etsin istedik. Bu yüzden Ankara'nın Bağları ve benzer şarkılara yer verdik. Herkes bir arada dans etti. Çok eğlenceli ve güzel bir etkinlikti" dedi.

ET(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)