MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde son yıllarını geçiren ve geçen yıl ocak ayında 72 yaşında kanserden hayatını kaybeden Türk müziğinin ünlü sanatçılarından Ferdi Özbeğen’in adı, Bodrum’da bir sokağa verilecek.
1965 Yılında Hürriyet Gazetesi Altın Mikrofon Yarışması’yla müzik piyasasına ilk adımını atan, ardından 48 yıllık sanat yaşamına 26 albüm ve 3 film sığdıran Türk müziğinin ünlü ismi Ferdi Özbeğen’in adı, son 15 yılını geçirdiği Bodrum’da bir sokakta yaşayacak. 'Eskimeyen Dost', 'Seni Terkedeceğim', 'Yok Yok Yalan Deme', 'Kandil' gibi pek çok klasikleşmiş şarkısı ile sanatseverlerin ve yaşadığı süre içerisinde Bodrumluların sevgilisi haline gelen Özbeğen’in adı Torba Mahallesi’ndeki 3150 Sokağa verilecek.
Sokağın adının değiştirilmesi geçen salı günü, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon’un başkanlığında düzenlenen Belediye Meclisi Toplantısı’nda üyelerin tamamının oyu ile kabul edildi. Başkan Kocadon, “Tarih, kültür ve sanat kenti Bodrum’u seven ve Bodrum’da yaşayarak adını sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuran ve ilçemizin tanıtılmasına önemli katkıda bulunan Bodrumluların sevgisini kazanan sanatçılarımızın isimlerini yaşatmak hepimizin vefa borcu. Değerli Özbeğen de bu sanatçılarımızdan biriydi, adını bir sokağa vererek yaşatmak istedik. Önümüzdeki turizm sezonunda sanatçılarımız anısına konserler düzenleyeceğiz” dedi.