ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Sanat ve Merkezi, Fatih Erkoç'un senfoni orkestrası eşliğindeki konseri ile açıldı.
Türkiye'nin sayılı kültür sanat ve kongre merkezlerinden olan 1200 kişilik çok amaçlı salonlu merkezin açılışı nedeniyle konser düzenlendi. Konserde sevilen sanatçı Fatih Erkoç, Şef Ender Sakpınar'ın yönettiği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde sahneye çıktı.
Konser öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'e 8'inci salonu kazandırdıklarını söyledi. 1200 kişilik bu salonun bile Eskişehirlilere yetmeyeceğini ifade eden Büyükerşen şöyle dedi:
"Bu bizim sekizinci salonumuz. Ama görüyorum ki bu da yetmeyecek. Eskişehirliler bu salonda merdivenlerde oturuyor. Gönül isterdi ki koltuklarda otursunlar. Bu binada bin iki yüz kişilik salon bulunuyor. Sahnesi en ileri teknolojiyle donatılmış bir sahne. Bu sahne büyüyor, küçülüyor. Hepsi de otomatik olarak belirli bir sisteme bağlı. Bu salonda her türlü etkinlikleri izleme şansına sahip olacaksınız. Ayrıca bu salon kongre turizmi için yeni bir imkan olarak düşünülmeli."
ERKOÇ'TAN MUHTEŞEM KONSER
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Fatih Erkoç, Şef Ender Sakpınar yönetimindeki Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası eşliğindeki konserine yabancı şarkıları söyleyerek başladı. Zaman zaman saksafon da çalan Erkoç 'Ellerim bomboş' şarkısında orkestrada kemanıyla yer alan bir genç kıza mikrofonu uzattı. Erkoç aynı şarkıyı izleyicilerle birlikte de söyledi.
Fatih Erkoç yaptığı konuşmada "Yaklaşık 45-46 yıldır sahneye çıkmama rağmen bu akşam özel bir heyecan var. Bu kadar güzel bir salonun sizlerle bizi buluşturması çok önemli birşey. Bu yüzden Yılmaz Büyükerşen'i bir kez daha kutluyoruz" dedi.
Konser sonunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Fatih Erkoç'a plaket ve çiçek verdi. Salondakiler ayağa kalkarak Erkoç'u alkışladı.
Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Bulvarı'nda eski itfaiye binasının olduğu yere yaptırdığı Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde döner sahne, orkestra çukuru ile büyüyüp küçülebilen sahne, 1200 kişi kapasiteli izleyici salonu, 6 sanat galerisi, 3 adet fuaye alanı, 5 adet sanat çalıştayı odası, engelli ziyaretçiler için rampa ve özel asansörler ile çok katlı kapalı otopark bulunuyor.