BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi Taylıeli Köyü’ndeki evinde çizdiği karikatürleri sergileyen emekli Kültür Tarihi Uzmanı Erdoğan Gazioğlu, ağaç kökleriyle hayvan figürleri yapmaya başladı. Karikatür dersleri de veren Gazioğlu, evini sergi salonuna dönüştürdü.
Burhaniye’ye 3 kilometre uzaklıktaki 350 nüfuslu Taylıeli Köyü’ne 7 yıl önce yerleşen emekli Kültür Tarihi Uzmanı Erdoğan Gazioğlu, köyde satın aldığı tek katlı tuğla duvarlı evi restore ederek çizdiği karikatürleri sergilemeye başladı. Köydeki yaşlıların hediye ettikleri bastonları ve ağaç köklerinden yaptığı hayvan figürlerini de evinin duvarlarına asan Gazioğlu, İstanbul’da ahşap sergisi açacak.
ESERLERİNİ KİTAPTA ANLATACAK
Yurdu karış karış gezdiğini anlatan Erdoğan Gazioğlu, “Uzun yıllar araştırmacı olarak Anadolu’yu gezdim. Zengin kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla emekli olduktan sonra bu köye yerleştim. Karikatür çiziyor ve köydeki çocuklara karikatür eğitimi veriyorum. Resim yapıyor ve sergiler açıyorum. Bu eserleri bir kitapta toplayacağım” dedi.
Taylıeli Köyü’nü çok sevdiğini ve doğadaki zenginliğin ortaya çıkması için uğraştığını belirten Gazioğlu, uzun yıllar biriktirdiği ağaç köklerini çeşitli hayvan motifleri yaparak değerlendirdiğini dile getirdi. Günlük hayatta kullanılan bazı ahşap elişlerini de sergileyen Gazioğlu, “Ahşap malzemelerden yapılan asa, baston gibi araçları topladım. Onları da köyümüzün çok yaşlı büyüklerinden aldım ve sergiledim” diye konuştu. Amatör olarak zeytincilikle ilgilendiğini ifade eden Erdoğan Gazioğlu, son olarak gençlere bu coğrafyaya sahip çıkmalarını önerdi.