ZONGULDAK'ta, evlendikten sonra liseyi dışarıdan bitiren ev kadını 37 yaşındaki Emine Öztürk Kalafat, bir aşk hikayesini konu alan 312 sayfalık roman yazdı.
Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi'nde metalurji bölümünde öğretmenlik yapan Süleyman Kalafat ile 21 yıl önce evlendikten sonra dışarıdan lise eğitimini tamamlayan Emine Öztürk Kalafat, 4 yıl önce yazmaya başladı. Bir arkadaşının kendisine anlattığı hikayeyi romanlaştıran Kalafat'ın, 312 sayfadan oluşan 'Rustai' adlı kitabı basıldı. Emine Öztürk Kalafat, 10 gün önce Kurgu Kültür Merkezi Yayınevi'nde basılarak satışa sunulan kitabına olan ilgiden memnun olduğunu söyledi.  
1 çocuk annesi Kalafat, edebiyata ve yazmaya olan tutkusunun ilkokul yıllarında başladığını söyledi. Kaçük yaşlarda yazdıklarını bir süre sakladığını, daha sonra yaktığını anlatan Kalafat, şöyle konuştu:
"Yazma tutkusu bende hep vardı. Yıllar geçtikçe hayatın ne kadar boş geçtiğini anladım ve 2009'da yazmaya tekrar başladım. İlk eserim 'Rustai' oldu. Hüzünlü bir aşk hikayesi. Tanıştığım bir kadının tesadüfen anlattığı ve benim çok etkilendiğim 12 yıllık bir hikaye. Bunu romanlaştırdım. Ayrıca kitapta Anadolu'daki kadınların yaşam tarzını, yaşantısını anlatmaya çalıştım."
Kitap yazarken evde boşa geçen zamanın ev kadınlarına ne kadar israf olduğunu göstermeyi de amaçladığını belirten Kalafat, "Zamanı boş öldürmek en büyük israf bana göre. İstiyorum ki evde hayatını boş boş geçirip hiçbir şey yapmayan kadınlara bir örnek olayım" dedi.