ANADOLU Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği 16'ncı Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde 'Emek' ödülü verilen fotoğraf sanatçısı Güngör Özsoy, bir alışveriş merkezinde 'Yeşilçam'da 50 Yıl' adlı fotoğraf sergisi açtı. Açılışta Özsoy'un 73'üncü yaş günü de kutlanırken, pasta kesildi.
Uluslararası Film Festivali'nde kendisine verilen 'Emek' ödülünü almak için Eskişehir'e gelen ve dün akşam Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen ödül törenine katılan Güngör Özsoy, bugün de Espark Alışveriş Merkezi'nde 'Yeşilçam'da 50 Yıl' adlı fotoğraf sergisi açtı. Aralarında Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Yılmaz Güney, Kartal Tibet'in de bulunduğu sinema sanatçılarının fotoğraflarının yer aldığı sergi, Eskişehirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 40'a yakın fotoğrafın bulunduğu serginin 11 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık tutulacağını belirten Güngör Özsoy şöyle konuştu:
"Sanat hayatıma 1960 yılında başladım. 50 yılı aşkın süredir fotoğraf çekiyorum. Çok geniş bir arşivim var. Türk sinemasında 100 filmde çalıştım, set fotoğrafçısıydım. Bütün fotoğrafları ben çektim, ben bastım, ben kurguladım. Tüm çalışmalarım bana aittir. Fotoğrafların ikinci kopyası hiç kimsede yok. 5 bine yakın sinema, 40 bine yakın da Türkiye fotoğrafları arşivim var. 'Yeşilçam'da 50 Yıl' adlı kitap çıkardım. Şimdi de Yeşilçam'ın 100'üncü yıl kitabını çıkarmak için hazırlık yapıyorum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nin sinemanın Emek ödülünü vermesi beni onurlandırdı. Beni hatırladıkları için teşekkür ediyorum. "
Açılışta sürpriz yapılarak Özsoy'un 73'üncü doğum günü pasta kesilerek kutlandı.

  EK(EK/AK) (FOTOĞRAFLI)