ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi ve Yunanistan Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen 'Türk-Yunan Dostluk Konseri'nde sahne alan Panorea Orkestrası, ezgileriyle dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Türk- Yunan dostluk konserine Yunanistan Başkonsolosu Nikos Motthioudakis, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediyesi Başkanı CHP'li Ahmet Ataç ve çok sayıda davetli katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı konuşmada, Türk ve Yunan halkının pek çok değerinin ortağı olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Türkiye ile Yunanistan Ege'nin iki yakasındaki iki güzel komşu. Aynı apartmanda oturan komşular gibi zaman zaman ufak tefek anlaşmazlıklar oluyor. Bu anlaşmazlıklar dünya siyasetini idare edenlerin katkısıyla olan olaylar. Her şeye rağmen Yunan halkı ve Türk halkı gerçekte pek çok değerin ortağı. Bu konserin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Yunanistan Başkonsolosu Nikos Motthioudakis'e teşekkür ediyorum. Dostluklarda, kardeşliklerde musikinin, güzel sanatların kaynaştırıcı, çimento vazifesi gören etkileri vardır. Eminim konser bittikten sonra da Rembetiko müziğinin dost ezgileri bu salonda yankılanmaya devam edecektir. Panorea Orkestrası'na teşekkür ediyor ve bu tür ilişkilerin daha da ilerlemesini temenni ediyorum. Seveceğiz sevileceğiz. Bu dünya kimseye kalmaz. Tanış olacağız, hepimiz için işleri kolay kılacağız."
'HALKLARIN KAYNAŞMASININ EN KOLAY YOLU'
Yunanistan Başkonsolosu Nikos Motthioudakis de, halkların kaynaşmasının en kolay yolunun müzik olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
"Müzik, özellikle dünyanın bu bölgesinde, geçmişten gelen beraber yaşanmış anılara sürükleyen ortak değerlere sahiptir. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, toplumların yaşam şartlarının iyileşmesi açısından her alanda her zamankinden çok işbirliği içinde olunması gerekiyor. Müzik de, tam anlamıyla sahip olduğu bu özelliğiyle, ruhsal iletişimimizin temelini oluşturuyor."  
Konuşmalar sonrasında sahne alan Panorea Orkestrası, seslendirdikleri ezgilerle dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Orkestra, konserde Türkçe parçaları da rembetiko müziğinin makam ve üslubu ile seslendirdi. Konser sonunda Panorea Orkestrası dakikalarca alkışlandı.

EK(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)