Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın '10 bin kardeş El Ele' isimli projenin ilk etabı Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'nde Spor Salonu'nda yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı etkinlikte, kültür gezileri programı kapsamında açılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak konuşan Vali Güngör Azim Tuna, dünyanın en büyük ve kapsamlı öğrenci hareketliliğini gerçekleştirdiklerini, 2-3 ay gibi kısa sürede yaklaşık 6 bin öğrenciyi gezi amacıyla çeşitli ülkelere gönderdiklerini söyledi.

BAKAN AVCI: ESKİ STAT MEYDAN OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, Eskişehir'in 2013 yılında sanatta, kültürde, sporda, bilimde turizmde ve eğitimde pek çok ilki yaşadığını belirterek, "Eskişehir 2013 yılında sadece Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak değil aynı zamanda bir dönem benim de başkanlığını yaptığım UNESCO Somut olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanını da taşıdı. Dolayısıyla 2013 yılı Eskişehir için sanatta, kültürde, sporda, bilimde turizmde, eğitimde gerçekten pek çok ilki yaşadı" dedi. bakan Avcı eyeni stadın temelinin atıldığını ve eski stadın yerinin ise 55 bin 55 bin metrekarelik büyük bir şehir meydanı olacağını belirterek, "Taksim meydanı yanlış hatırlamıyorsam 36 bin metrekare, İzmir'deki Konak Meydanı 44 bin metrekare. Bizim meydanımız 55 bin metrekarelik büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük meydanı olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın öğretmenler ve öğrencilere yönelik düzenlenen 'Balkanlar ve Türk Dünyası' konulu gezi yazısı ve 'Beş Bini Bir Yerde' isimli fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlikte sanatçı Mithat Körler ile Ayna Grubu konser verdi.

KA,HT(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)