BURSA'da eski Ak Parti milletvekili Faruk Anbarcıoğlu’nun şiirini yazıp senaryolaştırdığı ‘Bir Destandır Çanakkale Müzikal Anlatısı’ 3 Mart’ta Tayyare Kültür Merkezi’ndeki gösterime sunulacak.
Çanakkale şehitlerinin destanını kaleme alan Anbarcıoğlu, şiirini senaryolaştırarak ‘Bir Destandır Çanakkale Müzikal Anlatısını’ hazırladı. Erdinç Ertüzün tarafından düzenlenen ve şefliği yürütülen müzikal oyun 2012 yılından bu yana sahneleniyor. Proje, 2013 yılında Bursa ve ilçelerinde 17 yerde gösterilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklendi.
Gençleşen Türkler Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ile yürütülen projede lise öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir ekip yer aldı. Bilecik, İzmit, İstanbul’da da gösterilecek oyunda, 250 bin Çanakkale şehidinin kahramanlarını ve o dönemde yaşanan acıları anlatıyor.
"VARLIKLA YOKLUĞUN SAVAŞINI ANLATIYORUZ"
Tiyatro ve oratoryo şeklinde sunulan müzikal oyunun amatör ruhla hazırlandığını belirten eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, şöyle dedi:
"Amacımız varlıkla yokluğun, süngü ile tüfeğin savaşını anlatmak. Oyundaki her şey yaşanmış olaylardan oluşuyor. Sadece isimler farklı. Çanakkale’de bir gecede 10 bin şehidin verildiği, topların yerine soba borularının konduğu günler oldu. Çanakkale Boğazı geçilseydi bu gün ne İstanbul olacaktı ne de Anadolu. Bu savaş 9 ay boyunca sürdü bu yüzden sadece 18 Mart’ta anılmamalı. 250 bin şehit verdiğimiz unutulmamalı."
Anbarcıoğlu, Sarıkamış şehitleri ve Filistin’i anlatan Sarıkamış Dağları ve Sapan Taşı şiirlerini de senaryolaştırarak sahnelere taşımak istediklerini söyledi.
Anbarcıoğlu’nun eseri 3 Mart Keles Köy Dernekleri Organizasyonu ile Tayyare Kültür Merkezi’nde, 13- 14 Mart Yıldırım İlçe Milli Eğitim Organizasyonu ile Barış Manço Kültür Merkezi’nde, 17 Mart Uludağ Üniversitesi Organizasyonu ile Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde, 18 Mart Bursa Büyükşehir Belediyesi Organizasyonu ile Tayyare Kültür Merkezi’nde, 20-21 Mart Osmangazi İlçe Milli Eğitim Organizasyonu ile Eğitim Vadisi Kağan Köksal Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.