Nursima KESKİN- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - ERZURUM'da 4-13 Nisan tarihleri arasında 13 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kitap fuarı düzenlenecek. Kitap fuarına 80 yayınevi ve 70 yazar katılacak.
Vali Ahmet Altıparmak, Yakutiye Kent Meydanı'nda düzenlenecek 'Erzurum Kitap Fuarı' ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Vali Altıparmak, kitap fuarının Doğu'da ilk kez düzenlendiğini, katılımın yüksek olmasını hedeflediklerini söyledi. Kitapların yüzde 70'e varan indirimlerle satılacağını, 80 yayınevi, 70 yazarın fuara katılacağını bildiren Vali Ahmet Altıparmak, "Fuarlar kentlerin, tanıtımı ve ekonomisi için çok önemlidir. Bölge il valileri ve çok sayıda katılımcıyı fuarımıza davet ettik. Fuar boyunca imza günleri gerçekleştirilecek" dedi.
Fuar alanı için en uygun yerin Yakutiye Kent Meydanı olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, ilk fuar için Erzurum'da bir farkındalık oluşturduklarını anlattı. Altıparmak, "Antalya'da 60 bin metrekarelik fuar alanı var. Erzurum'un ise bir fuar alanı yok. Lütfen tecrübelerime bu şehir itimat etsin. Ayrıca, Antalya'nın Cumhuriyet Meydanı'nda buradakinden daha büyük bir çadır kuruldu ve Dünya Tiyatro Günü yapıldı. Vatandaşlardan binlerce teşekkür aldık. Bir fuar için gittiğim Rusya'daki Kızıl Meydan'a girince şaşırdım. Meydanı yarısına kadar kapatmışlar ve tahtalarla suyu doldurmuşlar, buz pateni pisti yapmışlar. Paris'teki Şanzalize'ye gidin yeni yıl yaklaşırken küçük kulubelerle doludur. Alışveriş merkezi yaparlar. Bu şehirde aktiviteleri artırırsak ekonomik hareketlilik olur ve nüfus burada yaşamak için biraz daha gayret gösterir" diye konuştu.

NK(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)