ELAZIĞ'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali, Yeşilçam'ın emektar oyuncuları Eşref Kolçak, Selda Alkor, Yusuf Sezgin'in katıldığı etkinliklerle başladı.
Festivale Türk sinemanının emektar oyuncular Eşref Kolçak, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, davet edildi. Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı AK Parti'li Mücahit Yanılmaz, Gürcistan Başkonsolosu Paata Kamatzatze, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek'in de katıldığı açlış töreninde işitme engellilerden oluşan halkoyunları ekibi yöresel oyunları sergiledi.
Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, "Gece gündüz demeden festival için çalıştık. Sanat zor bir iş. Elazığ’a yakışan bir festival yapmanın gayretindeyiz" dedi. Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kamatzatze, fesitvalde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Hem misafir hem ev sahibi olarak buradayım. Bu festival çerçevesinde yeni isimlerle, sanatçılarla tanışa imkanı buldum. Umarım bu festival büyüyerek uzun yıllar devam eder" dedi. Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Elazığ'ın 4 bin yılı aşkın bir tarihe ve kültüre sahip olduğunu belirterek, Hazar Şiir Akşamları ve Film Festivali’nin Elazığ kültür ve sanatı için büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.
Festivale katılan ünlü sanatçılar Eşref Kolçak, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, büyük ilgi görürken, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Sanatçı Yusuf Sezgin, "Elazığ’ın çok sıcak bir halkı var. Çok güzel övgüler aldık. Çok mutluyuz burada olmaktan. Festivalde yarışacak filmlere de başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Türk sineması çok gelişmekte yeni teknoloji, yeni projeler, genç arkadaşlarımız çok başarılı, içlerinden birkaç tanesi gayet iyi sivrildiler. Onları takdir ediyorum mesleğe saygı duyuyorlar, bizlere saygı duyuyorlar. Çünkü bu sene benim Türk Sineması’nın 100’üncü yıldönümünde 51’inci yılım. Onun için Türk Sineması her zaman var olacaktır. Daha iyi günler de bizi bekliyor Türk Sineması’nda. Seyircimiz de arttı. Eski istek ve coşkuları devam ediyor. Başarılı gidiyoruz ama tabi maliyetler biraz yüksek. Yapımcılar biraz zorluk çekiyor ama hükümetin verdiği teşviklerle onun da altından kalkacaklar. Bu sene de hem film hem diziler bakımından güzel çalışmalar var, iyi şeyler yapacağız" dedi.
Festival, çeşitli etkinliklerle 4 gün sürecek.

GY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)