İSTANBUL () Map İletişim ve Piu Music organizasyonuyla, 70. yılını kutlayan Yapı Kredi ana sponsorluğunda "Good Music In Town Konserleri" kapsamında dünyanın en önemli müzik otoritelerince 20. ve 21. yüzyılın en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, İstanbul Kongre Merkezi'nde sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Her gittiği ülkede konser biletleri aylar öncesinden tükenen, "Schindler'in Listesi" filminden de tanınan ve geçtiğimiz yıl da İstanbul’da müthiş bir konsere imza atan Itzhak Perlman,  bu yıl yine geçmişte Yehudi Menuhin’e ait Stradivari’nin altın çağında yapılmış en iyi kemanı olduğu düşünülen 1714 yapımı antik Soil Stradivarius ile katıldı. Perlman’ın kullandığı enstrümanın değerinin 20 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.
En İyi Oda Müziği ve En İyi Enstrümantal Solist Performansı gibi toplamda 5 ayrı dalda Grammy Ödülü’ne sahip olan Perlman’ın, Harvard, Yale, Brandeis, Roosevelt, Yeshiva ve Hebrew Üniversitelerindefahri ve onursal doktoraları bulunuyor. Aynı organizasyon kapsamında Polonyalı ünlü besteci ve kompozitör Zbigniew Preisner, Avustralyalı şarkıcı, besteci ve aranjör Lisa Gerrard ile birlikte 8 Mayıs 2014’te İstanbul Kongre Merkezi’nde sahne alacak.

(FOTOĞRAF)