EDİRNE Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle, modern resmin en büyük öncülerinden biri sayılan ‘Dahi ressam’ Salvador Dali’nin ‘Zodyak’ adlı resim sergisi Ekmekçizade Kervansarayı’da açıldı. Sergilenen 30 resmin değerinin 15 milyon dolar olduğu belirtildi.
Edirne Belediye Başkanlığı’nın desteği ile sanat küratörü Fahri Özdemir tarafından Edirne’ye getirilen ressam ’ Salvador Dali’nin ‘Zodyak’ adlı resim sergisinin Ekmekçizade Kervansarayı’ndaki açılış törenine Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Fahri Özdemir, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Edirne'nin her zaman sanatın, kültürün ve eğitimin kenti olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Belediye olarak her yıl 6-7 festival yapıyoruz. Bu da bizim kültüre verdiğimiz değerin somut bir ifadesi. Edirnemizin her köşe başında heykellerimiz var, heykeller dikiyoruz. Bu da sanata ve sanatçıya verdiğimiz değerin somut ifadesi. Edirne her zaman kültür, sanat ve eğitim merkezi olmalıdır. Bizim iddiamız bu. Bunun için 20 yıldan bu yana adım adım ilerleyerek şehre güzellikler sunmaya çalışıyoruz” dedi.
30 eserin sergilendiğini ve değerinin yaklaşık 15 milyon dolar olduğunu belirten sanat küratörü Fahri Özdemir, serginin açılmasına destek verenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Duruer ve Sedefçi, birlikte açılış kurdelesini kesti ve ardından beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi. Sergi, 3 Kasım tarihine kadar ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak.

FK(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)