AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ne 17 ülkeden gelen ressamlar, Kuşadası Sanat Kolonisi 1'inci Mehmet Nuri Göçer Resim Çalıştayı kapsamında muhteşem tablolara imza atıyor.
Kuşadası'nda restore edilerek kültür ve sanat aktivitelerinin merkezi haline getirilen tarihi tabakhaneler, uluslararası resim çalıştayına ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Kültür Sanat Derneği'nin Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla organize ettiği Kuşadası Sanat Kolonisi 1'inci Mehmet Nuri Göçer Resim Çalıştayı, Old Town Tanneries'de yapıldı. Old Town Tanneries'in sahibi Göçtur Turizm'in kurucusu Mehmet Nuri Göçen anısına düzenlenen çalıştayın sadece Kuşadası için değil, Türkiye için önem taşıdığını söyleyen kızı Naile Göçen Çukurova, "Sanatın hayatı zenginleştirdiği ve yaşama anlam kattığını düşünüyorum. Babam Kuşadası'na çok emek verdi. Onun adını yaşatmak için babam adına bu yıl ilk kez bu çalıştayı düzenledik. Çalıştayımıza 17 ülkeden 20'si yabancı 50 resim sanatçısı katıldı. Çok keyifli bir ortam olduğunu düşünüyorum, muhteşem eserler çıkardılar. Gençlerin sanatla iç içe olmasını hedefleyerek çalıştay çerçevesinde liseler arası resim yarışması düzenledik. Gençlerimizin hayatlarına bakışlarını farklı kılabilirsek mutlu olacağız" dedi.
Çalışmaları yerinde inceleyen yazar eleştirmen, Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Kuşadası'nda sanat ile ilgili bir kitle olduğuna dikkat çekerek, "Bir yörede sanatla ilgili iz bırakan bir etkinlik yapılıp sürdürülürse o yöreye büyük bir katkı sağlar. Bu etkinlik ilk defa yapılıyor. Her etkinlik gibi bir takım aksamalar, sorunlar olabilir. Önemli olan bundan sonraki çalışmalarda bunları tekrarlamamak. Önümüzdeki yıllardaki çalıştaylar kapsamında kültür ve sanat sorunları tartışılabilir" dedi. 26 Nisan'da başlayan çalıştay 4 Mayıs günü tüm sanatçıların yaptığı eserlerin sergilenmesiyle son bulacak.

LS(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)