ANTALYA'da Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 'dolaşan kitap' projesi başlatıldı. Projenin ilk kitabını Cumhuriyet Meydanı'ndaki kapalı otobüs durağına koyan Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya'nın son yıllarda çok ciddi kültürel kalkınma içinde olduğunu söyledi.
Antalya'da, kentlilerin otobüs duraklarında daha kaliteli vakit geçirmesini sağlamak ve kendi şair ve yazarlarıyla tanıştırmak için Büyükşehir Belediyesi, Gelişim Sanat, Antalya Sanatçılar Derneği ve Bahçe Kafe işbirliğiyle 'dolaşan kitap' projesi başlatıldı. 'Antalya'da Kitaplar Yol Arkadaşı Oluyor' adıyla Büyükşehir Belediyesi'nin kapalı otobüs duraklarında başlatılan projede rafa ilk kitabı yerleştiren Başkan Mustafa Akaydın, projenin Büyükşehir ve sivil toplum işbirliğiyle gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Projenin dünyada örnekleri olduğunu aktaran Başkan Akaydın, "Buradaki hedef, Antalya halkını kültürel olarak daha zenginleştirmek" dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda kapalı durakta 7 bin kitapla pilot olarak başlayan ve kent geneline dağılmış 40 durağa yaygınlaştırılacak projede insanların duraklarda kaybettiği zamanı daha iyi değerlendirmesini sağlayacaklarına inandığını kaydeden Başkan Akaydın, projeyi şöyle anlattı:
"Antalyalılar, duraklara yerleştirdiğimiz raflarda hoşuna giden bir kitap varsa alsın, okusun istiyoruz. Bitirmek için evine de götürebilir veya yolculuğu boyunca kitaptan bölümler de okuyabilir. Ama sonunda yine bir durağa bırakması üzerine kurulu bir çalışma. Proje dışarıdan bağışlara da açık, kendisinin okuyup bitirdiği, içeriğini başkalarıyla da paylaşmak istediği kitapları da bu raflara bırakabilir."
Türkiye'nin okuma- yazma oranı en yüksek ilinin Antalya olduğunu kaydeden, 'dolaşan kitap' projesinin ucuz maliyetli bir kültür hareketi olduğunu belirten Başkan Akaydın, "Antalya'ya çok yakıştı. Antalya halkını kitap okumaya teşvik eden bir etkinlik" dedi. Antalya'nın son yıllarda çok ciddi kültürel kalkınma içinde olduğunu, kültürel zenginlik talebi oluştuğunu kaydeden Başkan Akaydın, "Özellikle açtığımız müzeler, kütüphaneler kültür etkinliklerine uygun mekanlar, paneller, söyleşiler, tiyatro ve müzik etkinlikleri. Bunlar beni siyasi muhaliflerimizin şiddetli eleştirilerine rağmen hiç geri adım atmayacağım şekilde mutlu ediyor. Biz bu etkinliklerimizin çoğunluğunu son derece ucuz katkılarla yapıyoruz" diye konuştu.