Selim KAYA/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR merkez Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yenişehir Sur Dibi Resim, Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi'nin 5'ncisi bugün yapıldı. Binlerce öğrencinin hünerlerini sergilediği etkinlikte, öğrenci velileri de çocuklarının eserlerini  izledi.
Yenişehir İlçesi Ali Emiri Caddesi üzerinde, tarihi surların dibinde düzenlenen Yenişehir Sur Dibi Resim, Tekonoloji, Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi'ne, ilçe genelindeki 66 okulun öğrencileri, eserleriyle katıldı. Serginin açılış törenine Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Günaydın, Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, Bağlar İlçe Kaymakamı Dursun Balaban, İl Milli Eğitim Müdürvekili Adnan Hürata, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezak Tekin, merkez ilçe ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile velileri katıldı.
Okul öncesi, ilk, orta, lise ve engelli olmak üzere 66 okuldan öğrencilerin katıldığı etkinlikte, protokol üyelerinin temsili kurdela kesiminin ardından, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi, bir gösteri sundu. Daha sonra protokol üyeleri, okulların açtığı standları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.
Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezak Tekin, eğitim ve öğretim sezonu boyunca öğrencilerin yaptığı çalışmaların tarihi sur dibinde sergilendiğini söyledi. Tekin, "Amacımız öğrencilere yıl sonunda moral ve motivasyon sağlamak. Sezon boyunca yaptıkları çalışmaları stantlarla tanıtmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda velilerin de çocuklarının okulda ne yaptıklarını öğrenmeleri ve gözleriyle görmeleri açısından önemli bir organizasyon. Sergiye öğrenci velileriyle birlikte Diyarbakırlı hemşehrilerimizin de büyük ilgi göstermesi bizleri ayrıca mutlu etti. Emeği geçen okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, başarılarının devam etmesini diliyorum" dedi.

SK(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)