DİYARBAKIR Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda Oktay Arayıcı'nın ölümsüz eseri 'Rumuz Goncagül' müzikalini sahneye koyacak.
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunu 'Rumuz Goncagül' müzikali, 9 Ocak'ta prömiyer yapıyor. Yazar Oktay Arayıcı'nın ölümsüz eseri Rumuz Goncagül, Metin Arslan tarafından müzikale uyarlanarak seyirciyle buluşacak. 9 Ocak günü temsillerine başlayacak olan müzikalinin şarkı sözlerini yine müzikale uyarlayan Metin Arslan yaptı. İzleyici ile buluşacak olan Rumuz Goncagül Müzikali için kadro son sürat hazırlıklarını sürdürürken Amerikal'ı dans koreografı Irvıng Resureccion, oyunculara dans eğitimi verdi. Başrollerini Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Uğur Çınar, Gülizar Oltulu, Fatih Yurdakul, Diyar Gönülalçak, Ozan Hafızoğlu ve Kerem Corogil'in paylaştığı müzikal, 12 dansçı ve 9 müzisyenden oluşacak.
Evlenmek için gazeteye 'Goncagül' rumuzuyla ilan veren bir kızın duygu yüklü ve komik hikayesinin müzikal dille anlatılması sahnelenirken, 70 yıllarda geçen olay günümüze ve geçmişe kesitlerle izleyicilere sunulacak. Dönemin toplumsal ve siyasal olaylarını da fonda yansıtıldığı müzikalde yağ, tüp kuyrukları, sağ ve sol çatışması komik bir üslupla sahneye aktarılıyor.
Müzikalin yönetmeni Metin Arslan, Diyarbakır'da bir müzikal sahneleyecekleri için oldukça mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Arslan, "Geniş oyuncu kadromuzla izleyicilere unutulmaz bir müzikal sunmayı umut ediyoruz. Oyunda Devlet Tiyatrosu asil oyuncularının yanı sıra Diyarbakırlı yetenekli arkadaşlarımıza da rol verdik. Perşembe akşamı oyunumuzu sergileyeceğiz" dedi.
İki perdeden oluşan müzikal, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi büyük salonda perşembe günü prömiyeri gerçekleşecek.