MUĞLA’nın Datça İlçesi, 15-27 Nisan günleri arasında Türkiye ve Almanya’nın çeşitli yerlerinden gelecek genç sinemacıları ağırlamaya hazırlanıyor.
Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje kapsamında, Almanya ve Türkiye’den 32’şer olmak üzere toplam 64 gencin, 10 gün boyunca sinema eğitiminden geçirileceği ve bu süre içinde 8’erli gruplar halinde 8 kısa film çekecekleri belirtildi. Datça’yı doğal film platosu olarak kullanacak gençlerin 5’er dakikadan oluşacak kısa filmlerin, 27 Nisan'da Datça’da, daha sonra da Almanya’da Uluslararası Detmold Kısa Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkacağı bildirildi.
Proje koordinatörü Levent Arslan, halkla ilişkiler sorumlusu Levent Yücel ve prodüksiyon koordinatörü Sinan Önelge’yle düzenlediği toplantısında çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
"Kafandakini çek' sloganıyla bu yıl ilk kez uygulanacak proje sayesinde Datça yurtdışına açılacak. Datça, bozulmamış doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleri, irili ufaklı masmavi koyları ve 225 kilometrelik sahil şeridiyle sinemacılar için doğal bir film platosu. İki farklı kültürün sinemaya gönül vermiş gençlerini bu anlamda Datça’da buluşturmaya hedefliyoruz. Proje kapsamında ülkemize gelecek Alman gençlerle Türk gençler, burada kamera kullanımından, senaryo yazımına ve çekilen filmlerin montajına kadar pek çok konuda eğitim görecek. Türk ve Alman gençlerden oluşan 8’erli karma gruplar belki de hayatlarında ilk kez kamerayı ellerine alıp, film çekecek. 5’şer dakikadan oluşan ve 'Avrupalı olmak' temasının ele alınacağı kısa metrajlı bu filmler, daha sonraki süreçte dünyanın pek çok yerinde düzenlenen festivallere katılarak, Datça’nın tanıtımına katkıda bulunacak."
Projeye katılacak gençlerin arasından gelecekte çok ünlü sinema yönetmenleri çıkabileceğini belirten Arslan, "Sinemaya gönül veren gençler bizimle irtibata geçsin. Onların düşünce ve önerilerine de ihtiyacımız var. Hep birlikte dünya çapında ses getirecek bir projeye imza atmak istiyoruz" dedi.