Karşıyaka Belediyesi'nin dünyanın ilgi çeken dans türlerini İzmirlilerle buluşturmak amacıyla bu yıl 4'üncü kez düzenlediği Karşıyaka Uluslararası Latin Dans Şampiyonası'nın finali cuma günü yapılacak.
Her yıl vatandaşların büyük ilgi gösterdiği organizasyonun finaline Mavişehir Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü dans gruplarının şovlar sunacağı şampiyonanın sunuculuğunu ise ünlü manken ve oyuncu Özge Ulusoy yapacak. Vatandaşların ücretsiz olarak izleyebileceği dans şampiyonası, Kanal 35 ile Ben TV'den canlı yayınlanacak. 8 Kasım akşamı saat 21.00'de başlayacak şampiyonada dansçılar rumba, cua cua, paso doble, samba ve june türlerinde şovlar sunacak. Yetişkin yaş kategorisinde yapılacak yarışmada 15 ülkeden 30 çift birinci olabilmek için kıyasıya yarışacak.
ŞAMPİYONA KENTE DAMGA VURACAK
Bostanlı'da yapılan basın toplantısında etkinlik hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçelerini sanat kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Durak, “Etkinliğimizi ilk yapmaya başladığımızda işimizin zor olacağını söylemişlerdi ama biz kararlılıkla bu şampiyonayı yapmayı sürdürüyoruz. Ücretsiz olan bu gösterilere, tüm halkımızı davet ediyorum. Karşıyaka Spor Salonu'nda muhteşem şovlar olacak. Bu özel gecenin sunuculuğunu Özge Ulusoy yapacak. Biz sanat kenti yaratmak hedefine doğru ilerliyoruz. Bu festival ilerleyen yıllarda da İzmir'in en önemli etkinliği olacak. Gelecekte de devam ettirilecek ve kente damga vuracak. Dans yarışmalarının yanında Master Dance isimli grup özel şovlar sunacak. Sanatın tüm renkleri cuma günü Karşıyaka'da olacak. 5 bin kişilik salonumuzun tamamının dolmasını bekliyoruz” dedi.
'GURUR DUYUYORUM'
Türkiye Dans Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Karşıyaka Belediyesi'nin bu önemli organizasyona büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, “5 yıldan beri bu organizasyonu yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu şampiyonalara vatandaşların gösterdiği ilgi, bizim de motivasyonumuzu artıracak. Eskiden ben dansçıyım bile diyemiyordum. Şimdi tabii ki bir yerlere gelindi” diye konuştu.
BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Başvuruların son güne kadar devam edeceğini söyleyen Çinkitaş, “Şu ana kadar 15 ülkenin şampiyonlarının, şampiyonlar şampiyonu olmak için yarışacakları kesinleşti. Son güne kadar başvurular açık olacak. 2011 WDSF İzmir'in şampiyonu ve dünya dans otoritelerince şampiyonlar şampiyonu olarak anılan Zoran Plohl, bu yıl da bizi yalnız bırakmayacak. Teknik anlamda bir nevi danışmanlık rolü üstlenecek” dedi.