Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - İSTANBUL Nevzad Ayasbeyoğlu Ortaokulu öğrencileri, Mevlana'yı kendi hislerine göre resimle anlattı. Öğrencilerin hazırladığı yaklaşık 100 eser Mevlana'nın Konya'ya göç etmesinin 786'ıncı yıl dönümü nedeniyle hazırlanan ‘Benim Mevlanam’ konulu sergiyle sanatseverlerle buluştu.
Uluslararası Mevlana Vakfı’nın hazırladığı 'Benim Mevlanam' konulu resim projesi kapsamında İstanbul Nevzad Ayasbeyoğlu Ortaokulu'nun 5 ve 6'ıncı sınıf öğrencileri, Mevlana'yı kendi hislerine göre resimle anlattı. Öğrencilerin yaptığı yaklaşık 100 eser, Mevlana'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan Konya'ya göç etmesinin 786'ıncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen temsili karşılama töreninin ardından Konya Sanat Galerisi'nde sergilendi. Resim sergisinin açılışına Vali Muammer Erol, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan vekili Esin Çelebi Bayru ve davetliler katıldı.
Öğrencilerin bu sergiyi nasıl hazırladıklarını anlatan Nevzad Ayasbeyoğlu Ortaokulu resim öğretmeni Funda Altoparlak, şunları söyledi: "Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan vekili ve aynı zaman da Mevlana'nın 22’nci kuşak torunu Esin Çelebi Bayru’nun Mevlana felsefesini, çocuklarda nasıl hayata geçirebiliriz diye düşündük. Resim yapmaya karar verdik. Çocuklarımız gerçekten Mevlana'yı hissederek çok güzel resimler yaptılar. Esin hanım da, bizi davet etti. Biz de resimlerimizi getirerek sergimizi açtık. Çocuklarımız resim yapmadan önce Mevlana’yı araştırdı ve onun felsefesini anladılar. Her derste onlara Mevlana’nın bir sözünü vermeye çalıştım. Onlar da o sözleri resme döktüler. Olağan üstü hiç beklemediğim çalışmalar ortaya çıkardılar."
HAYALİN HAKİKAT OLMASINI GÖSTEREN BİR SERGİ
Sergiyi ziyaret eden Esin Çelebi Bayru da şöyle konuştu: "Bu sergi çok büyük bir hayalin, hakikat olmasını gösteren bir sergi. Benim çocukluğumdan itibaren hayalimdi. Böyle çocukların yaptığı, çocukların başardığı bir etkinlikte bulunmak beni mutlu etti. Bu, 'Benim Mevlanam' projesinin de ilk adımı. Çünkü Hz. Pir’in düşüncelerini, onun fikirlerini, çocuklara öğreterek başlarsak, dünyaya sulh ve sükutu getireceğimize inanıyorum."
MEVLANA, 'GPS' GİBİ"
11 yaşındaki 5'inci sınıf öğrencisi Can Şahin, hazırladığı resimlerle Mevlana’yı daha iyi tanıdığını belirterek, "Mevlana’yı önceleri tanımıyormuşum. Bu projede görev aldığımda daha iyi tanıdım. Mevlana'yı seviyoruz. Mevlana bize bir 'GPS' (uydu takip cihazı) gibi doğru yolu göstermiştir" dedi.
Resim sergisine 2 resim yaparak katkıda bulunan 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Beril Nur Büyükçolak ise, şöyle konuştu: "Mevlana hakkında araştırıp, bulduğumuz dökümanları arkadaşlarımızla paylaştık. Mevlana’nın sözlerini resme döktük. Mevlana bana göre çok farklı biri. O herkese kucak açan, ayrım yapmayan, hoş görülü, Allah aşkından yanan terbiyeli bir insan."
'Benim Mevlanam' konulu resim sergisi iki gün açık kalacak.

HD(İA/RT) (FOTOĞRAFLI)