Dün vizyona giren, başrolde Cem Yılmaz'ın yer aldığı İftarlık Gazoz filmi için Türkiye'nin çeşitli illerinde olduğu gibi Konya'da da galası gerçekleştirildi. Kentplaza AVM'de yapılan galaya Cem Yılmaz'ın yanı sıra film oyuncuları Ümmü Putgül, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Berat Efe Parlar ve filmin yönetmeni Yüksel Aksu katıldı. Yeni filmini Konyalı sinemaseverlerle birlikte izleyen Cem Yılmaz film öncesinde esprili açıklamalarıyla herkesi güldürdü. İftarlık Gazoz filminin İstanbul'daki galasından sonra Konya'da yapmak istediklerini belirten Yılmaz, "Filim vizyona girdiği zaman biz o sırada evimizde oluyoruz. Salonlarda insanlar ne reaksiyon veriyor, filmi her anını nasıl izlerken görmek istiyoruz. Filmi birlikte izleyeceğiz. Sinema salonu bizim için kutsal yer. Biz buraya yakışır güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. İçerik olarak bu bizi mutlu ediyor. Kaliteli bir filim olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de beğenisine sunuyoruz. Karanlık olsa da çok yakınınızda olacağız ve yüzlerini takip edeceğiz. Biz perdeden ziyade size bakacağız. Daha önce filmi izlemiş olmanın duygusu. Biz filmi sizlerin yüzünde izliyoruz" dedi.

Konya'ya geldiklerinde paranın Konyalılarda olduğunu öğrendiğini dile getiren Cem Yılmaz, İstanbul'da boşa çırpındıklarını söyledi. Cem Yılmaz'ın bu sözleri salonda kahkahalara neden oldu. Cem Yılmaz bir ara konuşmasını keserek uzaktan özçekim yapmaya çalışan bir vatandaşın yanına giderek birlikte çekinmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Diğer taraftan 5 yıldır Cem Yılmaz'ı beklediğini söyleyen Akşehirli bir vatandaşa ise Cem Yılmaz, "Konya'nın tarihi yerlerinden Nasreddin Hoca'nın torunları. Birde Akşehir'de Nasreddin Hoca'ya o soruları soranların torunları var. ‘Hoca gölün orada ne yapıyorsun' diyende Akşehirli" diye espri yaptı.

Filmin yönetmeni Yüksel Aksu ise, filmin adının neden İftarlık Gazoz olduğunun filmi izleyince anlaşılacağını söyleyerek, özlediği Ramazan günlerini çekmek istediği için böyle bir filim sahneye koyduklarını dile getirdi.

Sonra filmin oyuncuları tek tek izleyiciye teşekkür ederken, Cem Yılmaz ve film ekibi İftarlık Gazoz filmini Mevlana'nın 22. kuşak torunlarından Esin Çelebi Bayru ve Konyalı sinemaseverlerle birlikte izledi.