İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) 21'inci İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini belirlemek için açtığı 12'nci Caz Afişi Yarışması’nı Murat Bektaş’ın çalışması kazandı.
İKSEV’in genç sanatçıların çalışmalarını tanıtmak ve onlara yeni olanaklar sağlamak amacıyla düzenlediği 12'nci Caz Afişi Yarışması'na bu yıl Türkiye’nin çeşitli illerinden 337 afiş katıldı. 20 afişin şartname kurallarına uymadığı için elendiği yarışmada 317 çalışma değerlendirmeye alındı.
Cihangir Elmaskaya, Prof. Dr. Hakan Ertep, Kutsal Lenger, Maksude Kılınç, Murat Türkay ve Ayşe Tatari’den oluşan seçici kurul, uzun süren bir değerlendirme sonunda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım son sınıf öğrencisi Murat Bektaş’ın afişini 21'inci İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişi olarak seçti. Jüri, 25 afişi de sergilenmeye değer buldu. Seçilen afişler 1-20 Mart 2014 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenecek.
Seçici kurul adına yarışmayı değerlendiren Prof. Dr. Hakan Ertep, katılımın geçen yıla oranla daha fazla olmasının memnufniyet verici olduğunu belirterek, “Bu seneki çalışmalarda fotoğraf, tipografi ve illüstrasyon, ağırlıklı bir şekilde, temel görsel ifade dili olarak yine karşımıza çıktı. Bunun yanı sıra yeni biçimler, sıradışı ve çarpıcı yaklaşımlar vardı; bu işlerin bir kısmı normları zorlayabilecek düzeydeydi. Jüri, yaratıcılıkta sınırların nasıl zorlanabileceğini göstermek ve bu çalışmaları özellikle katılımcı genç arkadaşlarla paylaşmak amacı ile ufak bir bölümünü sergilemeyi uygun gördü” dedi.