ÇANAKKALE Savaşları'nın anlatıldığı ve savaşlarda kullanılan malzemelerin sergilendiği 'Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi' Kilis'e geldi.
Başbakanlık Basın Yayın-Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Türkiye'yi dolaşması planlanan müzede, savaş sonrası toprak altından çıkarılan askeri malzemeler ile savaş sırasındaki yaşam koşullarının anlatıldığı heykeller bulunuyor. Cumhuriyet Meydanı'na gelen Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi TIR'ının açılışını Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Aldemir ile Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa birlikte yaptı.
Gezici müzeyi ziyaret eden Vali Süleyman Tapsız, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından birisidir. Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından da insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir" dedi.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa ise 4 bine yakın eserin yer aldığı müzenin 6 gün ziyarete açık olacağını kaydetti.