Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 12'incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği 'Tango's' adlı gösteri izleyiciyle buluştu.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Denizbank ve Bodrum Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen 12'nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sahnelenen, '5Tango's', 'Bolero' ve 'Entre Dos Aguas' adlı 3 ayrı koreografinin yer aldığı 'Tango's' adlı gösteri, beğeni topladı. İlk bölümde müzisyen Astor Piazzolla'nın beş tınısından ilham alınarak tangonun, tıpkı vals gibi yenilikçi şekilde yorumlanabileceği, klişe kavramlardan kurtulunabileceğinin konu alındığı '5 Tango' adlı eseri yer aldı. İkinci bölümde ana teması kadın erkek ilişkilerinden oluşan Bolero adlı eser sunuldu. Son bölümde ise 'Entre Dos Aguas' (İki suyun arasında) adlı eser, Flamenko dansından yola çıkarak hazırlanan figürler sahnelendi.
Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü bale sanatçıları tarafından görsel bir şölen sunulan gösteride Bodrum Kalesi'nde Akdeniz ezgileri yankılandı. Gösteriye ilgi yoğun oldu. Festivalin 5-6 Ağustos tarihlerinde Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Kamelyalı Kadın" adlı eserle sona ereceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI