BİTLİS Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) bünyesinde faaliyet gösteren Tiyatro BİSAD, 1 ay içinde 4 ayrı oyun sahneliyor. Sanatçılar sergiledikleri oyunları izleyemeyenler için kamerayla kaydedip TV'den tiyatro meraklılarıyla paylaşıyor.
Aylık 4 program yapan BİSAD oyuncuları, 6 gün içinde yazdıkları oyunları yoğun çalışma ardından hafta sonu sahneye koyuyor. Ancak tiyatro oyuncuları bununla da yetinmeyip oyunlarını kamerayla kaydedip Bitlis'in yerel televizyonunda tiyatroya gelemeyen tiyatroseverlere ulaştırıyor. Tiyatro BİSAD Sanat Yönetmeni Müslüm Güzeltaş, Bitlis Kültür ve Sanat Derneği bünyesindeki ekibin Türkiye’de denenmemiş bir yönteme imza attığını söyledi. 
20 KİŞİLİK EKİPLE ÇALIŞIYORLAR
Oyunlarının büyük ilgi gördüğünü belirten Güzeltaş, şöyle dedi:
"Ben Bir Oyun Uydurdum' adı altında programlar yapıyoruz. 20 kişilik ekiple 6 gün boyunca bir oyun metni üzerinde doğaçlama yapıyoruz. 7'nci gün sahneliyoruz. Bunları teknik imkansızlıklar içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Ama her şeye rağmen bu bölgede hala sanatın yapıldığı ve gerçekten sanat yapmak için çok büyük gayretler içerisinde olan gençlerimiz olduğunu gösteriyoruz."
"TİYATRO SADECE İSTANBUL'LA SINIRLI DEĞİL"
Birçok festivale katıldıklarını belirten Güzeltaş, yaptıkları gözlemlerde toplumda sanki tiyatro ve sanat etkinliklerinin sadece İstanbul'la sınırlı olduğu algısı oluştuğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Bu düşünceleri ortadan kaldırma amacındayız. Şimdiye kadar gittiğimiz bütün tiyatro festivallerinde hep İstanbul ekiplerini gördük. Sanki bu bölgelerde hiçbir sanatsal faaliyet yokmuş gibi gösteriliyordu. Bu gözlemlerimizden sonra böyle bir ekip kurup tiyatro yapmayı hedefledik. Deneyimli bir ekip kurup çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız işte başarı sağladık. Daha da ileri gideceğiz."

ÖÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)