TELEVİZYON muhabiri Gökmen Ulu'nun hazırladığı, Gezi eylemlerini anlatan “Direniş" adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Gezi eylemlerinin yıldönümü etkinlikleri kapsamında, televizyon muhabiri Gökmen Ulu'nun hazırladığı “Direniş" adlı belgeselin Fulya Sanat Merkezi'ndeki gösterimine, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ünlü televizyoncu Uğur Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu, “Değerli ağabeyim Uğur Dündar'ın çağrısıyla Marmaris'ten İstanbul'a geldiğim zaman kendimi yeni başlayan olayların içerisinde buldum. Bir haber muhabiri olarak Gezi hareketine başından sonuna kadar tanıklık ettim. Aradan geçen aylar boyunca, gerçeklerin çarpıtıldığını gördükçe dayanamadım ve gerçekleri bir kez daha anlatmak istedim. Bu ihtiyaçtan doğdu belgesel. Adı da 'Direniş' oldu" dedi.

Uğur Dündar ise, “Gezi sürecini ilkeli, cesur ve kesintisiz yayınlamak için olağanüstü gayretler sergiledik. Yaptığımız yayın, özellikle Divan Oteli önünde yaşanan o korkunç gecenin, insanlarımıza daha fazla zarar vermeden sona ermesinde etkili oldu" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, “Maalesef, devlet adına yapılan uygulamalar, hükümetin verdiği talimatlar çok sayıda canın kaybolmasına neden oldu. Siyasi tarihimizde, demokrasi kültürümüze çok önemli izler bırakan olaylar yaşadık. Buradan hepimizin ders alması gerekiyor. Türkiye'nin kavgaya değil barışa ihtiyacı var" dedi.

MA(İY) (FOTOĞRAFLI)