BURSA'da, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, ‘Bir Köpeğin Gözünden Hayvan Hastanesi’ adlı 20 dakikalık kısa film çekerek, hastanelerini, hayvan sevgisini ve bakımını anlatmaya çalıştı.
Amatör olarak gerçekleştirilen film çekiminde üniversitenin sosyal projelerinde de yer alan Golden retriever cinsi 'Coffe' adlı köpek baş roldeydi. Hastaneye kusma nedeniyle sahibi tarafından getirilen Coffe’nin gözlerinden, UÜ Hayvan Hastanesi tanıtıldı. Seslendirme yapılan Coffe tedavi süresi boyunca başından geçenleri anlatırken, filmde öğretim üyeleri de gönüllü olarak yer aldı. Film çekimlerinin ardından kamera arkası görüntülerde öğrencileri yaşadıkları eğlenceli dakikalar yer aldı.
'BU MESLEĞİ TERCİH EDECEKLERE DE YOL GÖSTERECEK'
Filmin 2 ayda tamamlandığını ve 35 kişilik bir ekibin çekimlere destek olduğunu söyleyen filmin yönetmeni UÜ Veterinerlik Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Mustafa Akay, “Hayvan sevgisini anlattığımız filmde, bu mesleği tercih edecek olanlara da yol gösterici olmak istedik. Herkes emeğini harcadı. Öğrenci arkadaşlarımız, öğretim üyelerimiz filmde oyunculuk yaptı. Coffe kameralara alışık olduğu için zorluk çekmedik” dedi.
Projenin çekim ve montajını gerçekleştiren 5’nci sınıf öğrencisi Haldun İdacı da filmi internet sitelerinde ve fakültelerinin web sitesinde yayınlanacaklarını belirterek, ilkokul ve liselerde de talep gelirse yayınlayabileceklerini kaydetti.